STRAŠNA SUDBINA

Policija o jezivoj smrti mlade obitelji: ‘Napokon znamo što se dogodilo Jonathanu, Ellen i Miji (1)‘

Mjesecima se špekuliralo koji je stvarni razlog njihove smrti, a misterij je konačno razriješen
Jonathan Gerrish i Ellen Chung
 ELLEN CHUNG/INSTAGRAM

Tročlana obitelj i njihov pas u kolovozu su pronađeni mrtvi dok su pješačili u nacionalnoj šumi Sierra u državi Nevadi. Mjesecima se špekuliralo koji je stvarni razlog njihove smrti, a misterij je konačno razriješen, prenosi Guardian.

Odjel šerifa okruga Mariposa vjeruje da su 45-godišnji Jonathan Gerrish, porijeklom iz Velike Britanije i njegova supruga, 30-godišnja Ellen Chung, njihova jednogodišnja kći Miju i njihov pas Oski, umrli dok su pješačili stazom Hites Cove 15. kolovoza. Temperature su tog dana dosegle visokih 42,8 stupnjeva Celzijusa, a većina staze od 12 kilometara ima malo hlada i drveća.

"Smrti od vrućine je izrazito teško istražiti", rekao je Jeremy Briese, okružni šerif.

Njihovo se vozilo nalazilo nešto manje od 2 kilometra dalje, vrlo blizu ulaza u šumu. Prijatelj je prijavio da je obitelj, opisana kao strastveni planinari, nestala. Boce za vodu od 2,5 litre, koje je obitelj ponijela sa sobom, bile su prazne. Na stazi također nije bilo signala kako bi mobitelom mogli pozvati stručne službe u pomoć.

Kada je policija pronašla tijela, znakovi smrti nisu bili vidljivi, a šerifov je odjel slučaj opisao kao "neobičnu, jedinstvenu situaciju".

U narednim mjesecima dužnosnici su razmatrali, ali u konačnici i odbacili niz drugih uzroka smrti, uključujući ugljični monoksid, izloženost plinu iz rudnika u tom području, udar groma, samoubojstvo i drogu.

Dužnosnici su također razmotrili mogućnost da je obitelj ubijena otrovnim algama nakon što su izvori vode u tom području bili pozitivni na njih, no policija nije pronašla dokaze koji bi to potvrdili kao uzrok smrti.

U rujnu je nacionalna šuma Sierra zatvorila staze u blizini mjesta gdje je obitelj umrla, navodeći nepoznate opasnosti pronađene i u blizini staze Savage Lundy.

Pokojni Jonathan Gerrish, softverski dizajner iz San Francisca i njegova supruga Ellenn Chung, instruktorica yoge, zaljubili su se u područje Mariposa te ondje kupili nekoliko nekretnina.

“Naša srca nikada neće zaboraviti Jonathana, Ellen, Miju i naravno, Oskija”, stoji u priopćenju njihovih prijatelja.

“Zauvijek će ostati s nama, gdje god otišli. U budućnosti, kada budemo sjedili ispod drveća i slušali vjetar koji se diže kroz grane, čut ćemo ih i pamtit ćemo ih", napisali su ožalošćeni prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:30