IZLUĐUJUĆI POZIVI

Policajci u šoku: ‘U 45 minuta primili smo 24 ista poziva, nismo mogli vjerovati što slušamo‘

Čim bi policajci odgovorili na poziv, 28-godišnjak im je podrigivao u slušalicu. Jednom prilikom nazvao ih je 24 puta u 45 minuta
 Ilustracija/Paul ELLIS/AFP

Rhys Pilott iz engleskog Peterborougha drugi put završio je iza rešetaka i to zato što je uzastopno nazivao policiju i podrigivao im u slušalicu!

Dotični muškarac uhićen je i prošle godine zbog istog "krimena", ali pušten je na slobodu zbog dobrog vladanja. No nakon što je opet "osjetio slobodu", ponovno je počeo s neprimjerenim telefonskim pozivima, piše Sky News.

Policija u Cambridgeshireu priopćila je kako je 28-godišnjak više od 80 puta birao policijski broj 999 i podrigivao čim bi policijski službenici odgovorili na poziv. Jednom prilikom Rhys je policiju zvao čak 24 puta u roku od 45 minuta, što je uzrokovalo blokadu linije za hitne slučajeve zbog čega služba nije mogla odgovoriti na prave pozive.

Mladić je uhićen čak pet puta, a u listopadu ove godine optužen je zbog kršenja javnog reda i mira - Pilott je tad sve i priznao na sudu u Peterboroughu, a 23. studenoga određena mu je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci.

- Pojedinci koji na ovaj način zloupotrebljavaju uslugu broja 999 trebali bi razmisliti kako bi se oni osjećali kad bi njima bliska osoba trebala hitnu pomoć, a ne bi je mogla dobiti - komentirao je načelnik policije Mike Branston.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:52