NUŽNA DUBINSKA DEZINSEKCIJA

POLICAJCI U PARIZU DOBILI BUHE Cijela postaja evakuirana, zatvorena do daljnjega: 'Ovo je neizdrživo, grizu nas po cijele dane, napale su nam i djecu'

ilustracija
 Profimedia, Sciencephoto RM

U Parizu je ovih dana zatvorena cijela jedna policijska postaja i to zbog najezde buha!

Kako javlja britanski Guardian, postaja smještena na jugoistoku Pariza, u 19. arondismanu, evakuirana je u nedjelju zbog spomenute najezde.

- Stanica ostaje zatvorena do daljnjega - crveni je natpis koji je postavljen na vrata policijske postaje. Savez policijskih sindikata pojasnio je da su radni uvjeti uslijed velikog broja nasrtljivih buha postali neizdrživi. Unatoč pokušajima dezinsekcije prije tri tjedna, stvar se dodatno pogoršala, a policajci su prijavili brojne ugrize buha.

Drugi su pak osjetili još veći problem jer su buhe ponijeli sa sobom kući pa su im sada i domovi puni napasnika. Nekoliko je policajaca zatražilo pomoć liječnika zbog reakcije na ugriz, a ugriženo je i nekoliko djece policajaca koji su najezdu "odnijeli" kući, piše Guardian pozivajući se na francuske medije.

Procjenjuje se da će detaljno čišćenje i tretiranje zgrade posebnim dezinsekcijskim sredstvima potrajati najmanje 48 sati, a tek će se onda vidjeti hoće li se policajci moći vratiti na dužnost u svoju postaju. U međuvremenu, o teškim radnim uvjetima interventnih postrojbi sindikati će razgovarati na sastanku s ministrom unutarnjih poslova Christopheom Castanerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:25