SILA PROTIV PREMIJERA

Policajci demonstrirali protiv Berlusconija pred njegovom palačom u Arcoreu

Berlusconi je sišao da bi razgovarao s prosvjednicima, ali je utekao čim su mu se približili novinari Raija 3, kanala u kojemu dominira oporba
 AP

RIM - Protiv Silvija Berlusconija su u ponedjeljak demonstrirali i policajci, ali samo pripadnici triju od ukupno šest sindikata policajaca. Veći sindikati su pristali, na zahtjev donačelnika Državne policije Nicole Izza, odgoditi manifestaciju desetak dana, da vide hoće li Berlusconijeva Vlada održati premijerovo obećanje o povišici plaća, s obzirom na veliki val poskupljenja u Italiji.

Oni su organizirali sit-in pred Villom San Martino, privatnom Berlusconijevom palačom u Arcloreu, mjestu gdje se talijanski premijer opušta uz „bunga bunga“ .

„Ovdje smo da bismo prosvjedovali protiv ekonomske i sigurnosne politike Berlusconijeve vlade“, objasnio je pred novinarskim mikrofonima Giuseppe Tiani, glavni tajnik SIAP-a.

Neovisni sindikat COISP istaknuo je oveći transparent na kojemu piše: „Berlusconi, podnesi ostavku!“

Berlusconi je sišao da bi razgovarao s prosvjednicima, ali je utekao čim su mu se približili novinari Raija 3, kanala u kojemu dominira oporba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:49