UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

POKOSIO IH AUTO NA RELIJU Ana je bila trudna, trebala je sutra roditi, dečko ju je nagovorio da idu na utrku. Oboje su na mjestu poginuli...

 Screenshot/Facebook

Žena u visokom stupnju trudnoće, kojoj je termin za porođaj bio u ponedjeljak, smrtno je stradala u subotu u najvećoj reli nesreći koja se ikad dogodila u Španjolskoj.

Ana Cayazzo i njezin dečko Miguel Caridad, oboje u dvadesetim godinama života, poginuli su na mjestu nakon što je na njih i još 20-ak drugih gledatelja naletio automobil nad kojim je sudiionik utrke izgubio kontrolu u zavoju.

Fotografije koje je objavio Miguel na svom Facebooku prije subotnje tragedije u Carralu pokazuju kako brižljivo draga trbuh svoje trudne djevojke.

Obožavatelj utrka Miguel navodno je nagovorio Anu da odu pogledati reli koji se vozio nedaleko od njihove kuće.

Tragedija se dogodila nešto prije 20 sati kada je Peugeot kojim je upravljao Sergio Tabeayo Sande sletio i zabio se u gomilu gledatelja koji su stajali uz cestu.

Četiri žene, dva muškarca i osmogodišnje dijete ubijeni su u nesreći, a 16 ih je ozlijeđeno. Od šestero teško ozlijeđenih, petero su djeca.

Organizatori su prethodno zamolili gledatelje da se maknu od nezaštićenog dijela, no nakon što su otišli, gledatelji su se vratili na isto mjesto.

Prvoj hitnoj pomoći trebalo je navodno punih 20 minuta da stigne na mjesto nesreće. Sedam vozila prevezlo je ozlijeđene do tri bolnice u obližnjem gradu La Coruñi.

Među poginulima je i Laura Dubra, koja je išla u školu s Miguelom. Ostali poginuli opisani su kao muškarac, te majka i kći u dobi od osam godina.

Vozač i suvozač su prošli neozlijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:40