BITKA NA NEBU

Pojavila se snimka kako Putinova kamikaza u izravnoj bitci uništava ukrajinski MiG: Pilot se morao katapultirati

Ukrajinci tvrde da su od početka rata u veljači uništila 234 ruska helikoptera i 268 letjelice

Ruski dron uništava ukrajinski MIG

 Screenshot/

Ukrajinska vojska navodno je jučer je u samo 18 minuta oborila četiri ruska helikoptera, javlja The Times.

Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine izvijestio je da su ruske helikoptere pogodile njihove rakete u južnoj Ukrajini, između 8.40 i 8.58 ujutro. Za sva četiri oborena helikoptera pretpostavlja se da su modeli dvosjedi Ka-52, a još nije jasno jesu li se posade katapultirale prije nego što su njihove letjelice srušene. Procjenjuje se da jedan takav helikopter stoji oko 15 milijuna dolara.

Ukrajinci tvrde da su od početka rata u veljači uništili 234 ruska helikoptera i 268 letjelice.

Jučer navečer se pak pojavila priča o srušenom ukrajinskom avionu. Naime, u objavi ukrajinskog ratnog zrakoplovstva na Twitteru stoji kako se njihov borbeni zrakoplov MiG-29 srušio u blizini Vinicije. Pilot se uspješno katapultirao i osjeća se dobro, tvrde Ukrajinci.

U izvješću stoji i kako je avion srušen dok je uništavao neprijateljske bespilotne letjelice kamikaza Shahed-136. Ukrajinci tvrde da je taj avion nešto prije pada uništio pet letjelica: tri na jugu Ukrajine i dvije iznad Vinicije. Na društvenim mreažama pojavila se snimka te nebeske bitke iznad Vinicije u kojoj je ruska kamikaza Shahed-136 porazila ukrajinski MiG.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:21