NATJECANJE U J. KOREJI

Pojavila se na izboru za Miss Universe i ostavila sve bez teksta: Pogledajte kako izgleda 81-godišnjakinja koja je ušla u finale

‘Čak i u ovoj dobi, imala sam hrabrosti zgrabiti priliku i prihvatiti izazov‘, kazala je sjedokosa Choi Soon-hwa

Choi Soon-hwa

 Jung Yeon-je/afp/profimedia/Jung Yeon-je/afp/profimedia

Netom održano natjecanje za Miss Universe Južne Koreje bilo je jedno od najzanimljivijih na svijetu i to zbog 81-godišnje Choi Soon-hwa koja se natjecala protiv mnogo mlađih djevojaka, piše Associated Press.

Sjedokosa gospođa Choi je samouvjereno koračala pozornicom odjevena u bijelu haljinu s perlicama, a nastupila je i na natjecanju pjevanja na izboru Miss Universe Južne Koreje.

Krunu najljepše ipak nije osvojila, ali je kući ponijela titulu najbolje odjevene natjecateljice.

Miss Universe Južne Koreje postala je Han Ariel, 22-godišnja studentica mode koja će se za svjetsku titulu boriti u studenom u Mexico Cityju.

Choi Soon-hwa, koja je većinu života radila u bolnici, modom se počela baviti tek u svojim sedamdesetim godinama, a kruna karijere joj je upravo finale izbora za Miss Universe Južne Koreje gdje se borila s 31 natjecateljicom.

‘Čak i u ovoj dobi, imala sam hrabrosti zgrabiti priliku i prihvatiti izazov. Želim da me ljudi gledaju i shvate da mogu živjeti zdravije, pronaći radost u životu i stvari koje žele raditi te ostvariti svoje snove‘, rekla je gospođa Choi.

image

Choi Soon-hwa

Jung Yeon-je/afp/profimedia/Jung Yeon-je/afp/profimedia

No još prošle godine bilo bi nemoguće da se natječe na prestižnom izboru jer je vrijedilo pravilo da natjecateljice smiju biti samo žene između 18 i 28 godina. Međutim, dobna granica je nakon toga ukinuta kako bi natjecanje postalo modernije i raznolikije.

Organizatori južnokorejskog natjecanja također su uklonili natjecanje u kupaćim kostimima i zahtjeve koji se odnose na obrazovanje, visinu djevojaka i znanje stranih jezika kako bi natjecanje bilo dostupno što većem broju žena.

image

Choi Soon-hwa

Jung Yeon-je/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:36