UŽASNUTA PRVA DAMA

Pojavila se bizarna teza da je Brigitte Macron rođena kao muškarac Jean-Michel Trogneux, ona najavila tužbe

Ove glasine pojavile su se samo nekoliko mjeseci prije francuskih predsjedničkih izbora na kojima Emmanuel Macron slovi za favorita

Brigitte Macron

 Ludovic Marin/AFP

Supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, Brigitte Macron, poludjela je kad je čula da se šire glasine o tome kako je rođena kao muškarac te da joj je pravo ime Jean-Michel Trogneux, pa je navodno odlučila poduzeti pravne postupke u vezi ovog slučaja.

Ova neobična glasina počela je kružiti društvenim mrežama u Francuskoj pod hashtagom #JeanMichelTrogneux, a kako piše Daily Mail, prva dama namjerava pokrenuti postupak i podnijeti tužbu protiv pokretača ove teorije zavjere.

Kontroverzna teorija objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu 'Faits et Documents' u rujnu, a u njoj se tvrdi da su trogodišnju istragu poduprli 'mnogi stručnjaci', izvijestio je CNews.

image

Emmanuel Macron i Brigitte Macron

Ludovic Marin/AFP

Ovaj mjesečnik, koji izlazi na 12 stranica, objavio je već niz bizarnih teorija o javnim osobama, a novinarka Natacha Rey, za koju se navodi da je istraživala te tvrdnje, nedavno je dala intervju u trajanju od gotovo četiri sata, koji je objavljen na YouTubeu 10. prosinca. Video-intervju dosegao je 470 tisuća pregleda prije nego što je izbrisan.

Nakon toga je hashtag #JeanMichelTrogneux postao jedna od gorućih tema o kojima se najviše raspravljalo među francuskim korisnicima Twittera (više od 34 tisuće 'tweetova' objavljeno je na ovu temu), a podijelili su ga brojni 'antivakseri' i 'teoretičari zavjera'.

Ovo nije prvi put da je jedna žena na meti ovakvih teorija jer su se slične apsurdne tvrdnje pojavile i 2017. godine o bivšoj prvoj dami SAD-a, Michelle Obami. Tako su se i sada ove glasine pojavile samo nekoliko mjeseci prije francuskih predsjedničkih izbora, koji bi se trebali održati u travnju sljedeće godine. Anketni rezultati pokazuju da građani Francuske predviđaju kako će upravo Emmanuel Macron, suprug Brigitte Macron, osvojiti drugi predsjednički mandat.

Francuska desničarka Marine Le Pen trenutno se smatra Macronovim glavnim rivalom u predsjedničkoj utrci, dok je Eric Zemmour također u utrci za francuskog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:37