DVOJICA UHIĆENA

Pogledajte trenutak kada je na dječjem događanju u Ukrajini eskplodirala granata: Osmero djece teško ranjeno

Eksplozija se dogodila na neplaniranoj izložbi vojne opreme u subotu u Černihivu na sjeveru Ukrajine

Ilustracija/ trenutak udara granate Twitter

 /Sopa Images/ddp Usa/profimedia/sopa Images/ddp Usa/profimedia/ Screenshot Twitter

U tijeku je kriminalistička istraga nakon što je bacač granata eksplodirao na jednom dječjem događaju u ukrajinskom gradu Černihivu, pri čemu je 15 osoba ranjeno, uključujući osmero djece.

Eksplozija se dogodila na neplaniranoj izložbi vojne opreme u subotu u tom gradu na sjeveru Ukrajine, izjavili su lokalni dužnosnici. U nedjelju su četiri osobe zadržane su u bolnici, prenosi britanski The Telegraph.

U svom večernjem video obraćanju kasno u nedjelju, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su dvije osobe u međuvremenu privedene.

"Dvije osobe koje su izravno sudjelovale u tragičnom incidentu u Černihivu privedene su zbog sumnje da su počinile kazneno djelo", rekao je.

"Državni ured za istrage provodi kaznene procedure", dodao je.

Vjačeslav Čaus, šef regionalne uprave Černihiva, izjavio je u nedjelju na ukrajinskoj televiziji da administracija nije bila obaviještena o vojnoj nazočnosti na javnom događaju.

"Da je stigla poruka da će biti vojnika, onda bismo intervenirali u takvoj situaciji i vojska ne bi sudjelovala u takvim događanjima", rekao je Čaus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:34