NA GODIŠNJICU RATA

Pogledajte što je osvanulo na nizu ruskih web stranica: ‘Ovo je objava rata idiotskom Putinovom režimu!‘

Hakerska skupina CH01 uništila je brojne ruske internetske stranice.

Ilustracija Kremlja u plamenu

 Screenshot/twitter/Screenshot/twitter

Hakerska skupina CH01 je godišnjicu invazije na Ukrajinu predsjedniku Vladimiru Putinu "čestitala" uništenjem brojnih ruskih internetskih stranica.

Sadržaj napadnutih stranica hakeri su zamijenili snimkom koja prikazuje Kremlj u plamenu.

Video sadrži i QR kod koji vodi na kanal na Telegramu - koji je u Rusiji jako popularan - gdje su hakeri objavili poruku u kojoj ponosno preuzimaju odgovornost za napad na ruske internetske stranice. Također, u svojoj poruci grupa CH01 naglašava da su njihovi napadi na web stranice politički motivirani.

"U znak solidarnosti s cijelim civiliziranim svijetom i u cilju obnove pravde hakerska skupina CH01 na godišnjicu terorističke invazije Rusije na neovisnu Ukrajinu objavljuje rat totalitarnom, idiotskom i zločinačkom Putinovom režimu", poručili su.

Čini se da je CH01 potpuno nova hakerska grupa, budući da je njihov Telegram kanal imao samo nekoliko pretplatnika prije napada na ruske web stranice, a istog su dana objavili i svoju prvu poruku na Twitteru, piše TechCrunch.

Među hakiranim stranicama su i web stranice ruskih restorana, trgovine poljoprivrednih proizvoda, tvrtke koje se bave dostavom, pa čak i jedna pekara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:39