OBRAČUN U SRBIJI

Pogledajte napad na novinara usred javljanja uživo: ‘Mislio sam da će se urazumiti ako mu pokažem zube...‘

I građani su pokušavali urazumiti dotičnog muškarca, kojeg će policija pokušati pronaći i procesuirati pomoću snimki

Napad na novinara Mladena Savatovića

 Screenshot/N1

Reporter N1 Srbije, Mladen Savatović, napadnut je u ponedjeljak navečer tijekom izvještavanja s prosvjeda u centru Beograda.

- Čekali smo posljednje uključenje uživo kad su studenti krenuli prema 29. novembra, stajali smo između zgrade RIK-a i Predsjedništva i u trenutku dok sam čekao da me ponovno prozovu, prišao mi je muškarac od oko 35, 40 godina i počeo mi dobacivati nešto nerazumljivo, tipa ‘foks, foks‘ - prepričao je Savatović.

Kad je reporter dotičnog pitao što treba, ovaj mu je odgovorio nešto vezano za N1 BiH, na što mu je novinar odgovorio da nije iz N1 BiH.

- Odradio sam svoje uključenje, suzdržavao se koliko sam mogao, to je bila stresna situacija, a zatim sam mu rekao da će ‘murija‘ doći čim ih pozovem, jer se radilo o ometanju i verbalnom napadu na novinara koji radi svoj posao. Obično se u ovakvim situacijama trudimo biti suzdržani, nekad procijenimo da, kad se pokažu zubi, kad pokažete da niste netko koga se lako može zastrašiti, osobe se udalje. To su rijetke situacije, obično nam građani prilaze kako bi se zahvalili za posao koji radimo - rekao je Savatović.

Međutim, ovaj muškarac bio je uporan.

- Počeo mi se unositi u lice, prijetiti, uhvatio me za desnu ruku i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova posljednja 24 sata bila su vrlo stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema opravdanja za to da se netko ovako ponaša - smatra Savatović.

Na snimci napada vide se i građani koji prilaze i pokušavaju urazumiti dotičnog.

- I ja sam reagirao u afektu, ali mislio sam da će se on urazumiti ako zaprijetim policijom ili pokažem zube. Pozvali smo policiju koja je došla za 10-ak minuta. Bio je tu i pripadnik osiguranja Predsjedništva, ali rekao je da nije mogao reagirati. Dali smo izjavu i sutra bi trebali podnijeti prijavu. Policija nam je rekla da će pomoću snimki pokušati pronaći i procesuirati muškarca - ispričao je Savatović.

Zaključio je kako ovakve situacije treba "istjerati do kraja", da ne bi bilo kome palo na pamet prilaziti novinarima dok rade svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:59