UDAR NA PUTINA?

Pogledajte eksploziju iznad Kremlja, velika uzbuna u Moskvi: ‘Ukrajinci su nas napali dronovima!‘

Kažu i kako Putin nije ozlijeđen te da ‘ruska strana zadržava pravo poduzeti mjere odmazde gdje i kada smatra prikladnim‘

Eksplozija iznad Kremlja

Kijev je u srijedu tijekom noći pokušao dronovima napasti rezidenciju Vladimira Putina u Kremlju, izvijestio je ured ruskog predsjednika, piše ruski državni medij RIA Novosti.

‘Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene prema Kremlju. Zahvaljujući radarima i pravodobnim radnjama koje su poduzele vojska i specijalne službe, uređaji su onesposobljeni‘, navodi se u izvješću.

Dodaju kako predsjednik Putin nije ozlijeđen, a njegov radni raspored nije promijenjen. Također, kazali su da tijekom obaranja dronova, uslijed čega su se njihovi elementi raspršili uokolo, nitko nije ozlijeđen.

Kremlj je te akcije ocijenio kao planirani teroristički napad i pokušaj atentata na predsjednika Putina uoči Dana pobjede i parade 9. svibnja.

Na snimkama koje kruže društvenim medijima čini se da se vidi dim koji se diže iznad Kremlja nakon navodnog napada, ali i trenutak eksplozije nad Kremljom.

Ukrajina niječe umiješanost

Ukrainska Pravda prenosi objavu neovisnog ruskog medija Mediazona na Telegramu, gdje su uz snimku dima iznad Kremlja naveli da je skupina stanovnika objavila video snimku pokušaja napada. Navodi se da su čuli "udar" u području Kremlja, koji je "po snazi ​​bio sličan udaru groma".

image

Eksplozija iznad Kremlja

Twitter Screenshot/

U Kremlju tvrde da Putin nije bio u svojoj službenoj rezidenciji kada je ona navodno napadana dronovima, prenosi Sky News.

Ruska novinska agencija RIA, citirajući Kremlj, rekla je da je Putin u to vrijeme radio u Novo-Ogarjovu, izvan Moskve.

Na kraju kažu kako ‘ruska strana zadržava pravo poduzeti mjere odmazde gdje i kada smatra prikladnim‘.

Ukrajina je zanijekala umiješanost u navodni napad dronom na Kremlj. Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da Kijev nema nikakve veze s napadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:14