U VODAMA INDONEZIJE

‘Plutajući tenk‘ zapalio mreže, zbunjen i admiral: ‘Zapravo ne znamo što je to, potraga traje‘

Prema nekim informacijama objekt koji je sad postao hit na društvenim mrežama navodno je u vlasništvu lokalne naftne kompanije

”Plutajući tenk”

 Screenshot: Twitter

Misteriozni objekt nalik tenku primijećen je kako pluta u teritorijalnom moru Indonezije. Fotografiju koja kruži društvenim mrežama na znanje su primile i Oružane snage Indonezije te su dodali da "provjeravaju o čemu je riječ", javlja Russia Today.

Fotografije su snimili radnici jedne naftne platforme, a na njima se, na prvi pogled, nalazi tenk čija se cijev jasno vidi. Oklop "tenka" se pak čini prekriven hrđom.

Ovom je čudnom objektu navodno pokušao i prići jedan brod, POS Astrid, piše RT, ali nije uspio zbog nemirnog mora.

Jedan vojni dužnosnik, Saul Jamlaay, rekao je u nedjelju da su i ranije dobivali izvješća o objektima koji nalikuju na tenkove pa dodao da "ti objekti nisu opasni".

Objekt koji je sad postao hit na društvenim mrežama navodno je u vlasništvu lokalne naftne kompanije te su ga zapravo odvozili s platforme, tvrdi Jamlaay.

No, u ponedjeljak je admiral Julius Widjojono poručio da im nije poznato "što je taj objekt, niti otkud dolazi" te dodao da je objekt otplutao i da ga indonezijska mornarica traži.

- Još čekamo pravu analizu, a Mornarica traži objekt, kazao je admiral, a piše RT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:27