DVOSTRUKA NEZGODA

Pljačkaš pobjegao s mjesta zločina, no zov prirode je bio jači: Policija ga uhvatila - u ovoj pozi!

Jedna od slika s nadzornih kamera prikazuje pljačkaša kako ide ulicom, drži se za hlače i, po načinu na koji hoda, možda žuri na WC

Sauro na zahodu

 Mexico state police

Kad čovjek mora ići, onda mora ići. No možda bi jedna iznimka od toga pravila mogla biti da ako bježite s mjesta zločina, onda ipak malo stisnete, piše portal Vice.

Naime, jedan je naoružani pljačkaš uhićen upravo u trenutku dok je sjedio na WC-u, i to nakon što je usred bijega odlučio zastati u lokalnom trgovačkom centru kako bi otišao na zahod. Muškarac je prije toga, navodno, zaustavio autobus u Meksiku i, prijeteći lažnim pištoljem, ukrao osam mobitela.

Policija je priopćila da je primila dojavu o napadu na autobus nedugo nakon što se ista dogodila te da su uspjeli pratiti navodnog počinitelja pomoću nadzornih kamera u tom području. Jedna slika koju je objavila policija prikazuje muškarca kako ide ulicom, drži se za hlače i, po načinu na koji hoda, možda žuri na WC.

image

Sauro trči (prema zahodu)

Mexico state police

Vlasti su uspjele pratiti kretanje muškarca do trgovačkog centra Las Americas u Metepecu, u državi Meksiko. Našli su ga kako sjedi na WC-u, spuštenih hlača i zbunjenog izraza lica. Policija ga je identificirala samo po imenu i dobi: Sauro (41) te dodala da su za njim raspisane tri tjeralice zbog optužbi za nošenje vatrenog oružja i pljačku.

Vijest o zločinu i fotografija čovjeka koji sjedi na zahodu brzo su se proširili meksičkim medijima, koji su ga usporedili s jednim od najzloglasnijih bandita u zemlji s početka 20. stoljeća - Tigrom iz Santa Julije.

José de Jesús Negrete Medina bio je poznat po svojim pljačkama u četvrti Santa Julia u Mexico Cityju i kasnijem bijegu iz zatvora 1905. gdje je navodno ubio dva čuvara, zbog čega je dobio nadimak ‘Tigar iz Santa Julije‘. Kako legenda kaže, policija ga je na kraju pronašla u kući u kojoj je upravo ručao sa svojom ljubavnicom. Opet im je pobjegao, ali ga je brzo obuzeo užasan proljev i policija ga je uhvatila kako na otvorenom obavlja veliku nuždu.

Nakon te je priče u Meksiku postala popularna fraza: ‘Nemoj biti uhvaćen kao tigar iz Santa Julije.‘ Često se koristi kad vam netko bane u kupaonicu ili vas uhvati u nekoj drugoj neugodnoj situaciji. Kao na primjer kad vas uhvate sa spuštenim hlačama u WC-u trgovačkog centra zajedno sa svim stvarima koje dokazuju da ste upravo opljačkali hrpu ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:25