HUGO OPET LUDUJE

'PLAY STATION VODI DJEVU U PAKAO KAPITALIZMA' Ovako je govorio Chavez

CARACAS - Sonyjeva konzola za video igre PlayStation je 'otrov' koji djecu vodi 'kapitalističkim putem u pakao', izjavio je u nedjelju venezuelanski predsjednik Hugo Chavez.

U svojoj tjednoj radijskoj emisiji 'Alo Presidente', Chavez je pozvao venezuelanske proizvođače da rade obrazovne igračke i lutke s izgledom domorodačkog stanovništva kako bi zamijenili kapitalističke lutke poput Barbie koje, ističe, „nemaju ništa s venezuelanskom kulturom“.

Izražavajući svoje nezadovoljstvo zapadnjačkim igračkama Chavez se već ranije okomio na Nintendo upozorivši kako promiče „sebičnost, individualizam i nasilje“, a u nedjelju mu se na nišanu našao Sonyjev PlayStation. „Te igre koje nazivaju 'PlayStation' zapravo su otrov. Neke od njih uče ubijanju. Jednom su i moj lik postavili u igru kojoj je cilj bio pronaći me i ubiti“.

Vatreni ljevičarski predsjednik upozorio je kako kapitalističke zemlje prodaju igre u kojima se bacaju bombe kako bi posijale nasilje i kasnije prodavale oružje.

„Oni promoviraju potrebu za cigaretama, drogama i alkoholom kako bi ih mogli prodavati. To je kapitalizam – put u pakao“, objasnio je.

Venezuelanski zastupnici u listopadu su izglasali zakon kojim je zabranjena prodaja agresivnih igara i video igara, a prekršitelji mogu dobiti i do pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:13