NEMA OZLIJEĐENIH

Planuli spremnici nafte nakon što su Ukrajinci dronom pokušali napasti ciljeve u ruskom gradu Klinci

Ministarstvo obrane oborilo je bespilotnu letjelicu radioelektroničkim sredstvima, rekao je regionalni guverner Aleksander Bogomaz

Gore spremnici nafte u ruskoj regiji Brjansk

 Screenshot/X

Spremnici nafte u skladištu u gradu Klinci u ruskoj regiji Brjansk zapalili su se nakon što je vojska oborila ukrajinski dron koji je pokušavao napasti ciljeve u gradu, rekao je u petak regionalni guverner Aleksander Bogomaz.

Prema prvim informacijama, nitko nije ozlijeđen, rekao je Bogomaz i dodao da vatrogasne ekipe gase požar.

"Ministarstvo obrane oborilo je bespilotnu letjelicu radioelektroničkim sredstvima. Kad je zračna meta uništena, njezino streljivo palo je na područje skladišta nafte Klinci", napisao je Bogomaz u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Neprovjerene snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako u mraku gori vatra duž nečega što izgleda kao spremnici.

Ranije u petak rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je uništilo ukrajinski dron na nebu iznad regije Brjansk, koja graniči s Ukrajinom.

Vlasti u regiji redovito javljaju o napadima dronovima iz Ukrajine.

Dužnosnik kojeg je imenovala Rusija rekao je dan ranije da je Ukrajina pokušala i nije uspjela gađati dronom ruski naftni terminal u Baltičkom moru, što se čini kao rijedak pokušaj napada na objekt u Sankt Peterburgu.

Komentirajući taj incident, ministar ukrajinske vlade, kojeg citira novinska agencija Interfax-Ukrajina u četvrtak, rekao je da je Ukrajina pogodila mete u Sankt Peterburgu koristeći dron domaće proizvodnje koji je letio 1250 kilometara.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:20