POSRNULA ZVIJEZDA

PISTORIUS OPTUŽEN ZA UBOJSTVO S PREDUMIŠLJAJEM Atletičar je pred sucem rukama pokrio glavu i plakao!

 AFP

NOVO 11:29 Sudac Desmond Nair odlučio je da će Oscar Psistorius biti zadržan u pritvoru sve do sljedećeg utorka kada će se proces nastaviti. Tužiteljstvo smatra kako je Oscar počinio ubojstvo s predumišljajem, na što je Pistorius ponovno briznuo u plač, javlja The Guardian. Navodno se ne odaziva niti na pokušaje njegovog oca i brata da ga utješe. Čak ga je i sudac pokušao smiriti: 'Smirite se, sjednite.' Kako se doznalo na suđenju, Pistorius je djevojku upucao kroz vrata kupaonice.

11:19 Paraolimpijac Oscar Pistorius stigao je na sud. Za vrijeme čitanja optužnice Oscar je cijelo vrijeme plakao, a kako piše BBC navodno se rukama držao za glavu. Sud ga je optužio za ubojstvo te se sada čeka odluka da li će ostati u pritvoru ili će biti pušten uz jamčevinu.

Obrana tvrdi kako bi ga trebali pustiti uz jamčevinu, jer ne postoji opasnost od bijega, no tužiteljstvo tvrdi kako Pistorius treba ostati u pritvoru.

Deseci novinara nalaze se ispred sudnice u Pretoriji koji prate tijek suđenja.

Dopisnik BBC-a Andrew Harding, izjavio je kako za vrijeme ročišta Pistorius gledao prema naprijed i teško disao kroz suze.

Sudac Desmond Nair zabranio TV prijenos iz sudnice.

---------------------------------------------

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius danas bi trebao stati pred suca zbog optužbi da je usred noći u Pretoriji ubio svoju djevojku manekenku Reeve Steenkamp, javlja BBC.

Atletičar je proveo noć u policijskoj postaji, a ujutro je stigao na sud. Sudac za prekršaje će odlučiti hoće li Oscar ostati u pritvoru ili će ga pustiti uz jamčevinu.

Pistorius je po dolasku na sud skrivao lice jaknom i bilježnicom.

Tužitelji smatraju kako bi Oscar trebao svakako ostati u pritvoru.

Danas bi se na sudu trebalo otkriti i prvi detalji njegove obrane i optužnice.

PAD SPORTSKOG UZORA Nakon vijesti o ubojstvu Nike maknuo Pistoriusa s reklame na kojoj ga uspoređuju s metkom

Podsjetimo, Oscar Pistorius jučer je s četiri metka ubio svoju djevojku, tvrdivši kako je mislio da je lopov.

Forenzičari će nastaviti istraživati okolnosti ubojstva u njegovoj kući.

- Istraga još uvijek traje, naši forenzičari i istražitelji su na mjestu događaja. Stoga bi bilo neodgovorno da u ovom trenutku govorimo što se točno dogodilo kad nismo sigurni, rekla je glasnogovornica pretorijske policije Denise Beukes.

FOTO: 'BILA JE ANĐEO NA ZEMLJI' Obitelj i prijatelji otkrivaju život ljepotice koju je Pistorius ubio na Valentinovo

Kako javlja BBC, navodno su neki od susjeda čuli buku i dva sata prije pucnjave, ali ni to policija nije potvrdila.

Oscar Pistorius bio je paranoičan u vezi provala. Još u studenom je s fanovima na Twiiteru podijelio kako ga perilica za rublje nekad prestraši pa misli da je u kući provalnik.

Inače, Južna Afrika ima jednu od najviših stopa kriminala u svijetu, stoga mnogi stanovnici drže oružje kako bi se zaštitili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:43