POGLEDAJTE VIDEO

Pijani ubojica mrtav hladan došetao do policije s bocom Brandyja u ruci: Ono što je uslijedilo teško je prepričati

Hecko je osuđen na 26 godina zatvora nakon što je osuđen za ubojstvo oca dvoje djece Adriana Ellingforda

Marek Hecko

 Screenshot. Youtube

Marek Hecko (26) danas je osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva ‘voljenog tate‘ Adriana Ellingforda (44) dok je bio u krevetu na imanju u Chelmsfordu u engleskom Essexu, prošlog ljeta, piše Daily Mail.

Hecko je ranije bio u vezi s partnericom Adriana Ellingforda, prije nego što je ona prekinula vezu, ali je nastavio biti opsjednut njome i redovito bi joj slao neželjene tekstualne poruke i video snimke.

Na snimci kamere koju je objavila policija vidi se vidno alkoholizirani Hecko kako tetura prema policajki nakon što se vratio na imanje. U tom trenutku je ispijao veliku bocu brandyja.

Zatim je rekao: - Znam što se dogodilo, znam ljude koji su umiješani. Znam što se dogodilo i trebam vam da otkrijete što se dogodilo. Bez mene nećete saznati što se dogodilo.

Hecko je onda kazao: - Razmišljat ćete o meni, ali to neću biti ja, jer nema dokaza. Onda je dodao: - Ovaj grad je moj. Ovo je moj je.... grad!

Na snimci se vidi kako se Hecko vraća na mjesto događaja u Nelson Groveu samo nekoliko sati nakon što je ujutro 25. srpnja nasmrt izbo svoju žrtvu.

Mišićavog razbojnika se zatim može vidjeti nakon uhićenja dok se policajci muče da ga uguraju u policijski kombi.

Hecko je danas osuđen na 26 godina zatvora nakon što je osuđen za ubojstvo oca dvoje djece Adriana Ellingforda.

Sud u Chelmsfordu utvrdio je kako se Hecko ušuljao na posjed dok je Ellingford spavao s njegovom partnericom. Ubojica je iz kuhinje oteo nož i zario ga u žrtvu takvom snagom da je slomio dršku.

Hecko je prije toga bio u vezi s Ellingfordovom partnericom, ali je ona tu vezu prekinula. No, ostao je opsjednut njome, nepozvan je dolazio na njezino radno mjesto i kući i slao joj dugačke poruke i video snimke.

Stvari su se rasplamsale te noći kada je Hecko kupio dvije boce vina i otišao do kuće, što je snimila nadzorna kamera

Ostavio je jednu bocu na mjestu zločina nakon što je popio alkohol, a zatim je u hodniku ostavio i dršku noža, sa svojim DNK na njoj, jer se otkinula kad je ubo Ellingforda.

Na početku suđenja tužitelj Cyrus Shroff rekao je da je Hecko provodio ‘uhođenje‘ u mjesecima prije ovog zločina.

Nasilnik je ženi slao duge poruke, videosnimke njega kako govori, a nepozvan je dolazio na njezino radno mjesto - kao i kod kuće.

Stvari su se rasplamsale te noći kada je Hecko kupio dvije boce vina i otišao do kuće, što je snimljeno kamerom.

Ostavio je jednu bocu na mjestu zločina nakon što je popio alkohol, a zatim je ostavio i dršku noža, sa svojim DNK na njoj, u hodniku, jer se otkinula kad je ubo Ellingforda.

Na početku suđenja tužitelj Cyrus Shroff rekao je da je Hecko pokazao ponašanje ‘uhođenja‘ u mjesecima koji su doveli do Adrianovog uboda.

Razbojnik bi ženi slao duge poruke, videosnimke njegovog razgovora i nepozvanog dolaska na njezino radno mjesto - kao i kod kuće.

Sudac Christopher Morgan rekao je da je Hecko bio ‘ljubomoran i sumnjičav prema njoj‘, dodavši: - Vi ste je uhodili i to je sasvim jasno.

Hecko je pretraživao internet kako bi pokušao pristupiti njezinoj Facebook stranici i vidjeti je li u vezi, čulo se na suđenju.

U podužoj izjavi žrtve sudu, Ellingfordova supruga Laura rekla je da je suprugova smrt ostavila njezinu obitelj uništenom.

Dodala je: - Nakon suđenja, Hecko je odbio prihvatiti odgovornost za sve svoje postupke. Rekli su mi da sam hrabra, ali ja sebe ne doživljavam takvom. Vidim se kao suprugu i majku.

‘Mislim da Marek Hecko ne cijeni posljedice svojih postupaka. Valovi njegovih postupaka utjecat će na sve nas još jako dugo.‘

Na sudu se moglo čuti da su Hecko i njegova bivša djevojka prekinuli vezu u travnju 2022. jer je ona mrzila njegovo uzimanje droga. Hecko je navodno ‘prihvatio kraj veze i nastavio sa svojim životom‘.

No, nekoliko dugih poruka, video zapisa i fotografija na kojima ga se može vidjeti nepozvanog na njezinom radnom mjestu i nekoliko internetskih pretraga navodno su pokazali da mu je ‘bilo teško emocionalno se osloboditi od nje, a to je rezultiralo smrću potpuno nedužne osobe.‘

Prije izricanja presude, sudac Morgan je rekao: - Jasno je da ste bili opsesivni i ljubomorni na nju i ono što ona (njegova bivša djevojka) možda radi. To objašnjava zašto ste 25. srpnja bili u Nelson Groveu u ranim jutarnjim satima naoružani nožem.

‘24. srpnja bili ste na poslu, ali postoje dokazi da ste ujutro pretraživali internet pokušavajući pronaći više informacija o njoj.‘

Sudac Morgan je dodao: - Nitko osim vas ne može znati točne okolnosti u kojima ste nasmrt izboli Adriana Ellingforda. Nitko neće znati, osim ako to ne otkrijete, je li žrtva bila na dnu stepenica, na katu ili u spavaćoj sobi.

- Ali ono što se zna je da ste ga uboli nožem, da nije bio uboden samo jednom, utvrđena su dva duboka prodorna uboda u prsa i to oba s ekstremnom razinom sile.

Snaga napada je bila takva da su liječnici pronašli oštećenje i posjekotinu kosti u prsima Adriana Ellingforda. Poroti je trebala manje od jednog dana da donese presudu o krivnji.

Glavni detektivska inspektorica Louise Metcalfe, koja je vodila istragu, rekla je da je ‘Adrianova smrt tragična i da je izazvala veliki šok za ovu malu zajednicu‘. Tim je brzo djelovao kako prikupio dokaze i uzeo izjave od osoba u susjedstvu.

- Dok je jedna od naših službenica čuvala mjesto zločina, prišao joj je Hecko koji je bio u jako alkoholiziranom stanju i rekao da zna što se dogodilo. Istraga ga je identificirala kao glavnog osumnjičenika te je uhićen pod sumnjom za ubojstvo.

Dodala je: - Ovo je suđenje bilo dugo i izuzetno uznemirujuće za Adrianove voljene, koji su morali sjediti i slušati detalje njegove smrti.

- Nadam se da će ovaj sud donijeti presudu i da će pravda pružiti satisfakciju Adrianovim voljenima, koji su imali nevjerojatno teške trenutke nakon njegove smrti.

Hecko nije pokazao nikakav jasan znak emocija dok je presuda izricana.

Spustio je pogled dok su ga vodili prema ćeliji, a osoba na javnoj galeriji ga je ‘počastila‘ bujicom psovki.

Heckova kazna je doživotni zatvor s najmanje 26 godina, minus 230 dana provedenih u istražnom zatvoru, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:19