OKRUTNI UBOJICA

Pijani manijak koji je s 227 km/h usmrtio dječačića i ženu šokirao Englesku: ‘Pogledajte što radi s medicinskim sestrama...‘

U bolnici se nastavio bezbrižno ponašati i šalio se s medicinskim sestrama

Darryl Anderson tijekom razgovora s policijom

 Screenshot/Durham Police

Pijani vozač iz Engleske, Darryl Anderson (38) prouzročio je nesreću u kojoj je poginuo osmomjesečni dječak i njegova teta. Par sekundi prije udara, slikao je brzinomjer na kojem je pisalo da vozi brzinom od 227 kilometara na sat i policiji kasnije hladno objašnjavao da se ‘greške ponekad dogode’, prenosi Daily Mail.

Nesreća se dogodila između Chester-Le-Streeta i Durhama u 3.15 ujutro krajem svibnja. Utvrđeno je da je Anderson imao tri puta veću razinu alkohola u krvi od dopuštene, kad se zabio u automobil u kojem su bili osmomjesečni Zachary Blades, njegova majka Shalorna Warner i njena sestra Karlene Warner.

Anderson je, prenosi britanski tabloid, pokazao šokantno zanemarivanje svojih postupaka kad ga je policija snimila kako govori: “Zabio sam se u stražnji dio drugog automobila. Greške se ponekad dogode, ali ja nisam loša osoba”.

Snimku policijskih kamera možete POGLEDATI OVDJE.

U bolnici se nastavio bezbrižno ponašati i šalio se s medicinskim sestrama. Prema fotografiji kontrolne ploče njegovog Audija Q5, koju je uslikao direktno prije udara, otkriveno je kako mu je bljeskalo i crveno upozorenje za sudar. Na sudu u Durhamu rekao je kako je bio toliko pijan i rastresen, da nije primijetio vozilo ispred sebe.

Brišući suze s lica, shrvana majka Shalorna prisjetila se trenutka udara, nakon čega joj je sin bio odbačen 49 metara iz smrskane autosjedalice na suprotni kolnik. Pogledala je na suvozačko sjedalo i vidjela da joj je sestra Karlene teško ozlijeđena, ali shvatila je da je beba prioritet. Rekla joj je da će se vratiti po nju.

image

Sharlona Warner održala je govor za medije nakon suđenja

Owen Humphreys/pa Images/profimedia/Owen Humphreys/pa Images/profimedia

- Otrčala sam na lijevu stražnju stranu, gdje je trebao biti Zachary, ali nije bilo tog dijela automobila. Kopala sam po smrskanim dijelovima i bacala ih, pokušavajući ga pronaći. Vrištala sam njegovo ime i tražila drugog vozača da mi ga pomogne pronaći, ali nije pomogao - prenosi riječi majke britanski tabloid.

Zvala je hitnu i u očaju krenula trčati prema prometu, mašući rukama i vičući ostalim vozačima da joj pomognu, jer Anderson nije htio. Zaustavio se vozač kamiona kako bi ju upozorio da ne juri prema prometu, kad je pronašla praznu autosjedalicu u kojoj je bilo dijete.

- Čula sam bolan vrisak vozača kamiona, vikao je: “Vaša beba je ovdje!”. Otrčala sam i našla Zacharyja na travi. Odmah sam znala, morala sam pokupiti svoju mrtvu bebu s ruba ceste. Zagrlila sam ga čvrsto, nikad neću zaboraviti - rekla je Shalorna, kako prenosi Daily Mail.

U međuvremenu joj je rečeno da Karlene nije preživjela. Na sudu se okrenula Andersonu, koji nije podizao glavu i rekla mu da je svojim odlukama stvorio slomljenu ljusku žene i majku bez djeteta.

Anderson se u međuvremenu predomislio, tvrdeći da je pokupio autostopera koji je vozio auto u trenutku sudara. Inače, vraćao se iz međunarodne zračne luke Newcastle nakon odmora sa suprugom u Antaliji, koja je zbog njegovog ponašanja ranije odletjela kući. Shalorna je sa sinom također išla po sestru Karlene koja se vraćala s putovanja.

Kako prenosi britanski tabloid, osuđen je na 17 godina zatvora, uz objašnjenje sutkinje u kojem je rekla da su njegova razina alkohola u krvi, agresivna vožnja, korištenje mobitela i pritisnuta papučica gasa dok se vozio 227 kilometara na sat, sudar učinili neizbježnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 17:10