NEVJERICA NA ULICI

Pas prošetao gradom s ljudskom glavom u ustima, još veći horor otkriven kraj bankomata

Policajci su mu je otimali, a iza svega stoji okršaja dva moćna narkokartela koji teroriziraju grad

Monte Escobedo

 -/Newscom/Profimedia/-/newscom/profimedia

Stanovnici malenog naselja Monte Escobedo u Meksiku prošlu su srijedu svjedočili nesvakidašnjem i krajnje uznemirujućem prizoru. Naime, gradom se prošetao pas koji je u svojim krvavim ustima nosio - ljudsku glavu.

No, pas nije ubio osobu čiju ju je glavu proveo naseljem od devet tisuća stanovnika, kako piše Yahoo!news On ju je pronašao u kabini bankomata kako leži kraj drugih dijelova tijela. Tamo je bila i prijeteća poruka, tipični oblik zastrašivanja kojem se služe narkokarteli.

Prilikom analize mjesta zločina, ispod policijske trake provukao se pas lutalica i uzeo ljudsku glavu. Vidjevši to policajci su se dali u potjeru i nakon natezanja uspjeli oteti glavu iz psećih zubi. Monte Escobedo i susjedni grad Zacatecasa poprište su krvavih ratova bandi koje podupiru dva konkurentska narkokartela Sinaloa i Jalisco.

Bivši vođa Sinaloa kartela je jedan i zloglasni narkobos Joaquin Guzman, poznatiji po svom nadimku "El Chapo". On trenutno služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog kaznenih djela počinjenih u 25 godina, uključujući šverc stotina tona kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane u SAD.

Središte Jalisco kartela je istoimena meksička savezna država. Radi se o možda i najmoćnijem kartelu na čijem je čelu Nemesio Oseguera Cervantes, prva osoba na listi najtraženijih kriminalaca u Meksiku. Poznati su po svojoj brutalnosti, a prije dvije godine 28 članova kartela pokušalo je ubiti šefa policije u Ciudad de Mexicu, Omara Garciju Harfucha. Pritom su ubili četiri osobe, no Harfucha je preživio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:03