UHIĆEN PRIJE 10-ak DANA

PARIŠKIM KRVNICIMA ORUŽJE DOSTAVIO CRNOGORAC? Bavarski premijer: 'Imamo razloga vjerovati da je povezan s masakrom'

 ALAIN JOCARD / AFP PHOTO

Premijer njemačke savezne pokrajine Bavarske Horst Seehofer u subotu je službeno potvrdio postojanje 'razloga za vjerovanje' da je osoba koja je nedavno uhićena na teritoriju Njemačke povezana s osobama koje su izvršile terorističke napade u Parizu, prenosi Blic .

'Postoje razlozi za vjerovanje da ta osoba ima veze s napadima u Pariz', rekao je bavarski premijer povodom uhićenja jedne osobe iz Crne Gore u čijem vozilu su njemačke vlasti nedavno pronašle velike količine naoružanja.

Policija za sada nije, kako prenose njemački mediji, još službeno potvrdila povezanost uhićenog s teroristima u Parizu. 'Ne mogu vam reći što je planirao s naoružanjem', rekao je neimenovani izvor iz policije.

Seehofer je dodao da ovo uhićenje pokazuje značaj bolje zaštite državne granice. 'Mora se znati tko ulazi u zemlju', rekao je Seehofer na skupu saske podružnice CDU-a te je zatražio hitno usklađivanje daljnih mjera između njemačkih saveznih pokrajina.

U automobilu uhićenog Crnogorca pronađeno je više pištolja i drugog naoružanja kao i nekoliko kilograma eksploziva, prenose mediji. Crnogorac je prošao 332 kilometra kroz Sloveniju i Austriju prije nego što je prvo zaustavljen zbog sumnje da je terorist, a kasnije i uhićen.

Dokumenti koji su pronađeni u njegovom automobilu upućuju na to da je Crnogorac vjerojatno bio na putu za Pariz te da je surađivao s teroristima koji su izvršili terorističke napade u Parizu.

U međuvremenu, jedan ministar iz kabineta Angele Merkel za AFP je demantirao Seehoferovu tvrdnju o povezanosti Crnogorca s masakrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 00:52