ARKANOV TIGAR

Pao srpski kriminalac: U Španjolskoj uhićen šef Zemunskog klana Luka Bojović

Bojoviću se trag izgubio u ljeto 2010. godine, poslije uhićenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici

BEOGRAD - Španjolska policija je, u suradnji sa upravom kriminalističke policije Srbije, uhapsila srpskog kriminalca Luku Bojovića, neslužbeno doznaje B92.

U tijeku je razmjena informacija između kriminalističkih policija dvaju zemalja i u MUP-u Srbije očekuju da će identitet uhapšene osobe biti potvrđen tijekom sutrašnjeg dana.

Podsjetimo, Luka Bojović osumnjičen je za više ubojstava. Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, kao i za pokušaj ubojstva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović je, inače, bio dio Arkanovih Tigrova, a Željko Ražnatović je bio i Bojovićev krsni kum. Nakon Ražnatovićevog ubojstva 15. siječnja 2000., koje je izvršio Dobrosav Gavrić, Bojović je za organizaciju te likvidacije optužio Branka Jeftovića Jorgu, Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Istraga protiv Bojovića za ubojstvo Jorge, kao i za pokušaj likvidacije Draškovića i Nedovića, počela je 2010. godine.

Bojovića je bivši član zemunskog klana Sretko Kalinić doveo u vezu sa ubojstvom Jorge i pokušajem ubojstva Draškovića i Nedovića, rekavši da se Bojović svetio za likvidaciju svog kuma.

Bojoviću se trag izgubio u ljeto 2010. godine, poslije uhićenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u rujnu 2010. raspisana međunarodna tjeralica.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo Zemunskog klana poslije ubojstava njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u ožujku 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Pošto je postao vođa "zemunaca", on je organizirao likvidacije, a osobno je sudjelovao u pokušajima ubojstava Draškovića i Šoka, kad je sa odbjeglim "zemuncem" Kalinićem pucao iz automobila u pokretu.

Bojović je uhapšen u listopadu 2007. zbog sumnje da pomaže odbjeglim zemuncima optuženim za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, međutim, optužen je samo za nedozvoljeno posjedovanje oružja u nedostatku dokaza.

Zbog nedozvoljenog držanja pištolja osuđen je 15 mjeseci zatvora 2009. godine poslije čega je pušten da se brani sa slobode.

Bojović je bio kum Cvetku Simiću čije je raskomadano tijelo pronađeno u Zagrebu, točnije tijelo u jezeru Jarun, a glava u blizini tog jezera, piše B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 18:53