INCIDENT U IZRAELU

Panika na aerodromu: Netom prije polijetanja svim putnicima na mobitele počele stizati slike pada aviona

Putnici i posada zrakoplova odmah su evakuirani, a prtljaga u zrakoplovu ponovno je pregledana

Ilustrativna fotografija

 Mikhail Golenkov/Sputnik/Sputnik via AFP

Boeing 737 turskog avioprijevoznika AnadoluJet napustio je Zračnu luku Ben Gurion u Izraelu s pet sati zakašnjenja jer su putnicima zrakoplova neposredno prije planiranog polijetanja poslane fotografije zrakoplovnih nesreća, javlja BBC.

Izraelska agencija za civilno zrakoplovstvo rekla je da su djelatnici Ben Guriona bili usred pozicioniranja aviona za uzlet kada se dogodio spomenuti incident. Kapetan zrakoplova odustao je od polijetanja čim je doznao za to.

Putnici i posada odmah su evakuirani, a prtljaga je ponovno pregledana. Istražitelji su utvrdili da je incident djelo nekoliko mladih Izraelaca. Osumnjičeni mladići trenutno se nalaze na ispitivanju.

BBC navodi da je u trenutku incidenta u avionu bilo 160 putnika.

Novinski portal Ynet piše da su fotografije putnicima podijeljene putem aplikacije AirDrop, aplikacije koja se nalazi samo na Appleovim pametnim telefonima te koja korisnicima dopušta slanje datoteka preko malih udaljenosti.

Ynet navodi da su putnicima poslane fotografije pada zrakoplova avioprijevoznika Turkish Airlines u Nizozemskoj 2009. godine te još jedan pad zrakoplova u Sjedinjenim Američkim Državama koji se zbio 2013. godine.

Putnicima je nakon inspekcije rečeno da se mogu ponovno ukrcati u zrakoplov koji ih je trebao prebaciti u Istanbul ili da mogu ostati u Izraelu.

Ovaj incident dolazi dva tjedna nakon što je u istoj zračnoj luci među prtljagom jedne obitelji iz SAD-a pronađen neeksplodirani projektil koji je ista poželjela ponijeti kući kao suvenir.

Nakon što je utvrđeno da se radi o neeksplodiranom projektilu, nastupila je panika, a jedna je osoba primljena u bolnicu jer je tijekom pokušaja bijega iz zrakoplova pala preko pokretne trake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:39