LJUBAVNI TROKUT?

Palice, pištolji, šake i - wagnerovci! Pogledajte brutalni ulični obračun o kojem bruji cijela Rusija

Sumnja se da je tučnjava izbila zbog trokuta u kojem su se našli jedna žena, vojnik i pripadnik Wagnerove plaćeničke skupine

Tučnjava i pucnjava u Čeljabinsku

 Screenshot/X

Ruske vlasti pokrenule su istragu nakon masovne ulične tučnjave i pucnjave u gradu Čeljabinsku koja je izbila tijekom vikenda, a u kojoj su navodno sudjelovali veterani iz rata u Ukrajini.

Snimka koju su objavili lokalni mediji pokazuje grupu muškaraca, od kojih su neki bili maskirani, kako tupim predmetima (palicama) tuku muškarca koji leži okrenut licem prema zemlji.

Nekoliko trenutaka kasnije, druga skupina muškaraca odjevenih u crno dojurila je na mjesto događaja u dva automobila i počela pucati na prvu grupu, nakon čega su pobjegli u nepoznatom smjeru.

- Uhićeni su svi koji su sudjelovali u sukobu - priopćile su vlasti. Zasad još nije poznato koliko je ljudi privedeno.

Na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram piše se da su uhićena samo tri muškarca, a za jednog od njih tvrdi se da je maloljetan.

Ruski istražni odbor, koji se inače bavi velikim zločinima, kasno u nedjelju objavio je da se tučnjava i pucnjava istražuju kao kazneni slučaj huliganstva, piše The Moscow Times.

- Oni koji su sudjelovali u sukobu otvorili su vatru na protivnike na temelju osobnog neprijateljstva - priopćeno je, ali bez navođenja točnog uzroka spora.

Prema nekim izvješćima, sumnja se da je ulična tučnjava vjerojatno izbila zbog trokuta u kojem su se našli jedna žena, vojnik i pripadnik Wagnerove plaćeničke skupine. Kako je objavio jedan lokalni medij, do incidenta je došlo nakon što je ​​Wagnerova borca i njegovu djevojku navodno napala nepoznata skupina muškaraca.

Zasad nije moguće neovisno provjeriti informacije prema kojima su svi uhićeni članovi Wagnerove skupine, koja je igrala ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu prije nego što su je prošloga ljeta potresle pobuna i smrt njezinog osnivača Jevgenija Prigožina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 11:47