UGROZILA IM POSAO S DROGOM

OZBILJNA PRIJETNJA KOLUMBIJSKE MAFIJE Ucijenili glavu policijskog psa na čak 70.000 dolara, kujica zbog vlastite sigurnosti dobila pojačanu zaštitu

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Šestogodišnju ženku njemačkog ovčara Sombru, koja je otkrila rekordnu količinu krijumčarenog kokaina u Kolumbiji, vlasti su zbog njezine sigurnosti premjestile u zračnu luku doznavši da joj mafija radi o glavi, javlja BBC.

Obavještajni izvori rekli su kako je moćni mafijaški klan Urabenos ucijenio Sombrinu glavu na 70.000 američkih dolara (oko 442.000 kuna), nakon što je pronašla gotovo 10 tona njihova kokaina.

Urabenosi su na glasu kao najmoćnija kriminalna organizacija u Kolumbiji.

Međunarodni aerodrom smatra se sigurnijim mjestom za Sombru jer je izvan glavnog prostora utjecaja mafijaške bande, no protuteroristička policija ne želi riskirati.

Sombra je dobila dodatne policajce kao pratnju kako bi joj se pružila bolja sigurnost za vrijeme službe.

Kujica je radila u lukama na atlantskoj obali, uključujući Turbo, grad iz kojega su otplovile tone kokaina prema središnjoj Americi i SAD-u.

Nanjušila je 5,3 tone kokaina u Turbu, a nedavno je otkrila i 4 tone kokaina među autodijelovima namijenjenima za izvoz.

Većina droge koja se krijumčari pod kontrolom je mafijaškog klana Urabenosa.

Šef bande Dario Antonio Usuga, znan kao Otoniel, jedan je od najtraženijih u Kolumbiji.

Nije neobično da Urabenos nudi novac kako bi se riješio svakoga tko mu stane na put.

Policija je 2012. pronašla letke koje je potpisala mafijaška banda, a u kojima nudi 500 dolara svakome tko ubije policajca.

Za Sombrino ubojstvo mafijaši nude daleko veću svotu.

Inače, Sombra je s policijom za borbu protiv narkotika još otkad je bila štene. Zahvaljući njezinu njuhu uhićeno je 245 osumnjičenih za krijumčarenje drogom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 09:56