STRAVA U SRBIJI

Ovo su mladići koji su mučili i silovali starca (74) u zatvoru: Šokantno je zbog čega je uopće završio iza rešetaka

Navodno je nesretni čovjek završio u zatvor zbog remećenja javnog reda i mira zbog bacanja petardi u novogodišnjoj noći

Osumnjičeni za brutalni zločin u Srbiji

 Facebook/Privatna arhiva/Nova.rs/

Stanimir Brajković (74) brutalno je zlostavljan u srpskom Kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela, a od posljedica mučenja od strane cimera nesretni čovjek je preminuo. Incident se dogodio u veljači ove godine.

Kako su susjedi ispričali za portal Nova.rs, nesretni čovjek je živio sam od kad mu je preminula supruga, a kako sumnjaju, u zatvor je odveden jer nije imao financijskih mogućnosti da plati kaznu.

Navodno je nesretni čovjek završio u zatvor zbog remećenja javnog reda i mira zbog bacanja petardi u novogodišnjoj noći. Zbog ovog slučaja pokrenut je disciplinski postupak protiv sedmorice stražara, a upravitelj zatvora smijenjen je s te pozicije.

- Stanimir je bio dobar čovjek, umirovljenik kao i mi. Živio je sam od kada mu je žena preminula. Mi smo tek jučer saznali kako je čovjek ubijen. Vjerujte mi, bila sam u šoku, nije mi bilo dobro, tlak mi skočio, jedva sam na noge stala. Prvi smo susjedi, uvijek je htio pomoći. Ponekad je volio popiti, ali nije nikome pravio probleme. Jedan sin mu živi tu u Mladenovcu, drugi je u Beču - govori Novoj.rs susjeda.

Pojasnila je da je Stanimir bio bolestan čovjek, te da nitko nije posumnjao da je u zatvoru, ali da su se zabrinuli kada ga nisu vidjeli neko vrijeme.

- Nije ga bilo tu, nitko nije znao šta se dogodilo. Za Novu godinu vidjeli smo policiju i to je jedino što znamo. Kasnije su dolazili ljudi koji su rekli da su iz Padinske Skele. Znala sam da tamo ima neka bolnica, ali mi je odmah pao na pamet i zatvor. Mada nisam povezala da bi on mogao biti u zatvoru. Imao je zadravstvenih problema, kao svi stariji ljudi, pa smo mislili da je otišao na liječenje - ispričali su susjedi za portal Nova.rs.

Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) glavni su osumnjičeni za brutalno zlostavljanje i mučenje Stanimira B., a u zatvoru su bili zbog kazni za prekršaje. Dvojica zbog kazni za prometne prekršaje, a jedan jer nije imao osobnu prilikom legitimacije.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, nesretnog čovjeka svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, jer mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predjelu glave i tijela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, koljenom udario po tijelu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 18:00