BRUTALNA LIKVIDACIJA

Ovo je peteročlana obitelj koju je pogubio Hamas: Našli su ih zagrljene...

Nakon što su članovi obitelji Kutz ispočetka vodili kao nestale osobe, njihovi su ih susjedi pronašli u jednom od kreveta u njihovom domu

Aviv, Yonatan, Rotem, Yiftach i Livnat Kutz

 Yael Bar Tur/X

Pripadnici palestinske vojno-političke organizacije Hamas upali su 7. listopada u dom obitelji Kutz u kibucu Kfaru Azi na jugu Izraela i ubili svih pet njezinih članova - Aviva (54), Livnat (49), Rotem (19), Yonatana (17) i Yiftacha (15), piše The Times of Israel.

Nakon što su članovi obitelji Kutz ispočetka vodili kao nestale osobe, njihovi su ih susjedi pronašli u jednom od kreveta u njihovom domu. Kako su susjedi rekli, Aviv je bio zagrlio svoju djecu i suprugu kako bi ih pokušao zaštititi, no nije uspio.

Livnat Kutz, koja je u listopadu trebala proslaviti svoj 50. rođendan, rođena je tijekom Jomkipurskog rata. Bila je grafička dizajnerica. Za života je pokrenula edukacijsku inicijativu imena "Radionica" koja je u kurikulume škola u regiji Sha‘ar HaNegev u okrugu Južni Izrael integrirala stare tehnike za izrađivane rukotvorina.

Aviv je bio zamjenik direktora u jednoj konzultantskoj tvrtki, a bavio se i poljoprivredom.

Rotem je bila vojnikinja koja je bila zadužena za obuku novaka. Yonatan i Yiftach pohađali su internat Kfar Hayarok u Ramatu HaSharonu nedaleko od Tel Aviva te igrali košarku za mlađe uzraste košarkaškog kluba Hapoel iz Tel Aviva. Times of Israel navodi da su htjeli postati profesionalni košarkaši.

- Bila su to krasna djeca velikih srca. Njihovi su životi bili pred njima - rekla je njihova teta Adi Levy Salama.

Salama je rekla da je obitelj nekoliko godina živjela u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama te da je nedavno vratila u kibuc Kfar Azu.

- Toga dana kada je ubijena, trebala sam je posjetiti. Aviv je organizirao godišnji festivala zmajarstva koji se održavao duž ograde s Gazom kako bi njezinim stanovnicima pokazao da samo želimo živjeti u miru - rekla je Salama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:38