CESTE BLOKIRANE

‘Ovo je katastrofa!‘ Nezapamćena mećava zatrpala pola Grčke i Turske, totalni kaos u Ateni i Istanbulu

‘U nekim je dijelovima izmjerena visina snijega od 80 do 85 centimetara‘ - rekao je gradonačelnik Istanbula

Prometni kaos u Istanbulu

 Esra Bilgin/AFP

Tursku i Grčku pogodilo je snježno nevrijeme. Gradonačelnik Istanbula Ekrem İmamoğlu izjavio je da je u nekim dijelovima turskog najmnogoljudnijeg grada izmjereno 85 centimetara snijega te da su mnoge ceste zatvorene zbog obilnog snijega. Također, zatvoren je i aerodrom zbog obilnih snježnih padalina.

İmamoğlu je pratio aktivnosti AKOM-a, Centra za koordinaciju katastrofama, te je snježne padaline, koje su pogodile Istanbul, opisao kao 'katastrofalne'.

"U nekim je dijelovima Arnavutkoya, Başakşehira i Sultangazija izmjerena visina snijega od 80 do 85 centimetara. Južno se spušta na 50 do 60 centimetara", dodao je gradonačelnik, koji navodi da 'ulažu intenzivne napore svake minute kako bi bili uz svoje građane koji se nalaze u vrlo teškoj situaciji', prenosi Al Jazeera.

image

Prometni kaos u Istanbulu

Islam Yakut/AFP

Snijeg je prekrio i grčku prijestolnicu Atenu te je stvorio probleme u zračnom prometu i na autocesti Attica Odos, obilaznici oko Atene koja ju povezuje s aerodromom, a na kojoj se trenutno nalaze stotine zarobljenih vozila.

Spasilačke ekipe cijelu su se noć trudile osloboditi stotine vozača nakon što je oluja "Elpida" zahvatila Grčku, a u akciji spašavanja sudjelovale su i jedinice kopnene vojske s teškom mehanizacijom.

Također su zaustavljeni željeznički i autobusni promet, a zatvoreni su i punktovi za cijepljenje protiv Covida-19 u Ateni i na otoku Evia. Grčki avioprijevoznik AegeanAirlines otkazao je gotovo sve letove osim njih pet, prenosi Al Jazeera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:19