RODMAN OPET U AKCIJI

Ovo je čovjek koji će pokušati izbaviti američku košarkašicu iz ruskog zatvora: ‘Imam dopuštenje!‘

Dennis Rodman, kojeg ljubitelji košarke pamte kao jednog od najboljih obrambenih igrača svih vremena, sebe opisuje kao "košarkaškog ambasadora"

Dennis Rodman

 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia/Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Bivši američki košarkaš i član Košarkaške Kuće slavnih Dennis Rodman (61) rekao je da je dobio dopuštenje da otputuje u Rusiju kako bi pokušao ishoditi puštanje iz zatvora američke košarkašice Brittney Griner, piše The Guardian.

Griner je ranije ovog mjeseca zbog posjedovanja droge osuđena na devet godina zatvora. Njezini su se odvjetnici žalili na tu presudu, a Sjedinjene Američke Države i Rusija navodno pregovaraju o zamjeni zatvorenika u koju bi bila uključena i Griner.

Rodman je NBC-ju prošlog vikenda rekao da planira otići u Rusiju kako bi s tamošnjim vlastima razgovarao o puštanju Griner na slobodu.

- Dobio sam dopuštenje da odem u Rusiju kako bi pomogao toj curi - rekao je Rodman te dodao da će ovog tjedna pokušati otići u Rusiju.

Rodman nije precizirao tko mu je točno dao dopuštenje da ode u Rusiju.

Član Kuće slavnih kojeg ljubitelji košarke pamte kao jednog od najboljih skakača i obrambenih igrača u povijesti NBA lige sebe opisuje kao "košarkaškog ambasadora".

Ruski predsjednik Vladimir Putin Rodmana je 2014. godine pozvao u Rusiju, a košarkaš je nakon susreta s Putinom rekao da je ruski predsjednik "cool" osoba.

Rodman je i prijatelj sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom, koji slovi za velikog ljubitelja NBA lige. Košarkaš je 2014. dao za naslutiti da je američki zatvorenik u Sjevernoj Koreji Kenneth Bae zaslužio kaznu koja mu je izrečena.

Međutim, Bae je kasnije rekao da je Rodmanova izjava dovela do njegovog puštanja na slobodu.

- Zahvaljujem Dennisu Rodmanu jer je bio katalizator za moje puštanje. Ukazao je na moju muku - rekao je Bae 2016. u razgovoru za CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:21