SVE JE IZREŽIRANO

Ovako podmuklu prevaru dosad su plasirale samo Rusija i Kina, nikome nije palo na pamet da će isto napraviti i Amerika!

U demokraciji birači ne izlaze na izbore zato da bi dobili administraciju koja će prikrivati realno mentalno i fizičko stanje predsjednika

Joe Biden

 /Brendan Smialowski/afp/profimedia/brendan Smialowski/afp/profimedia

CBS News je izvijestio da je osoblje Bidenove predsjedničke kampanje pripremilo pitanja za dva radio-intervjua s ciljem da ih slušatelji dožive kao dokaz izvrsnog mentalnog i fizičkog zdravlja predsjednika Sjedinjenih Država, koji pretendira na još jedan mandat. Ova naizgled trivijalna informacija dokaz je da dio Bidenove administracije pokušava stvoriti neku vrstu virtualne stvarnosti u kojoj prikazuju predsjednika u boljem svjetlu od realnog, dok oni preuzimaju stvarne ovlasti. Takav pristup medijima nije samo slučajno nalik politici službi za nadzor medija u autokratskim režimima, nego predstavlja uzurpiranje temeljnih vrijednosti zapadnih liberalnih demokracija i pokušaj prevare.

CBS tvrdi da su voditelji Bidenove kampanje iskoristili naivnost crnih voditelja da im poture u potpunosti režirani intervju kako bi ga koristili kao dokaz da je predsjednik sposoban adekvatno reagirati na pitanja u realnom vremenu i prostoru. Donedavno je na Zapadu prevladavalo mišljenje da PR mašinerije Putina ili Xia pišu unaprijed pripremljene intervjue za moskovske ili pekinške novinare, ali nitko ozbiljan nije pretpostavljao da je američki predsjednik fizički i mentalno toliko nagrižen da mu moraju režirati intervjue, i to na inače vrlo prijateljskim radijskim stanicama za crnu populaciju.

Učvršćuje se pretpostavka stara nekoliko mjeseci da niz dužnosnika Bijele kuće smatra kako Sjedinjene Države ne moraju imati predsjednika s punim fizičkim i mentalnim sposobnostima jer oni ionako umjesto njega analiziraju probleme, pripremaju prijedloge te, sasvim moguće, donose odluke. Pitanje uzurpiranja predsjedničkih ovlasti otvorilo se, naime, još kada je u Bijeloj kući formiran tim specijalaca s misijom sprečavanja budućih gafova predsjednika Bidena tj stvaranje svojevrsne paralelne stvarnosti u kojoj članovi administracije odlučuju kakvog predsjednika birači smiju ili ne smiju vidjeti, pa i što će predsjednik govoriti. U demokraciji birači ne izlaze na izbore zato da bi dobili administraciju koja će prikrivati realno mentalno i fizičko stanje predsjednika. Želi li dio birača mentalno i fizički fit predsjednika, drugo je pitanje, ali čak i oni preferiraju znati je li osoba za koju su glasali zdrava i sposobna ili je previše vremešna.

„Pojavljivanja g. Bidena u četvrtak u crnačkim radijskim emisijama u kritičnim državama Wisconsinu i Pennsylvaniji bila su njegova prva prilika da pokaže da može odgovarati na pitanja i raspravljati nakon debate u kojoj se 81-godišnjak opetovano trudio dovršiti rečenice i pritisnuti svoje slučaj protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Radijski voditelj Earl Ingram rekao je u subotu da su mu se pomoćnici g. Bidena obratili izravno za njegov intervju koji je emitiran u četvrtak i poslali mu popis od četiri pitanja unaprijed, o kojima nije bilo pregovora. ‘Dali su mi točna pitanja koja trebam postaviti‘, rekao je Ingram, čiji se ‘The Earl Ingram Show‘ emitira u cijeloj državi na 20 prodajnih mjesta u Wisconsinu, za Associated Press. ‘Nije bilo naprijed-natrag.‘ Pojavljujući se s Ingramom ranije na CNN-u, Andrea Lawful-Sanders — voditeljica emisije ‘The Source‘ na WURD-u u Philadelphiji — rekla je da je primila popis od osam pitanja, od kojih je odobrila četiri“, prepričava CBS.

Panični mod u kojem se nalazi osoblje zaduženo za vođenje Bidenove kampanje nakon katastrofalnog nastupa na sučeljavanju ne opravdava pokušaje autokratske manipulacije medijima odnosno građanima.

U Bidenovom stožeru brane se kako nije neuobičajeno da se pitanja s predsjednikom dogovaraju, ali to što su napravili nema veze s profesionalnom diskusijom o tome koje je teme mudro otvoriti u važnom razgovoru, pogotovo onom koji treba demonstrirati mentalne sposobnosti predsjednika. New York Times donosi besramni anonimni odgovor osoblja Bidenove kampanje prema kojem ispada da je uobičajena praksa PR doista promijenjena, ali nabolje:

„…osoba dobro upoznata s operacija u kampanji, koja je razgovarala pod uvjetom anonimnosti, rekla je da se politika promijenila. Voditelji intervjua uvijek su bili slobodni postavljati pitanja koja žele, kampanja više neće nuditi prijedloge pitanja voditeljima.“

Intrigantno je da je New York Times iz novine koja je godinama funkcionirala kao bilten pun panegirika o Joeu Bidenu i njegovim javnim politikama pretvara u medij koji polako, korak po korak, počinje postavljati zdravorazumska pitanja. Ima već nekoliko dana da su prekinuli praksu u kojoj je bilo obvezatno uz svakoj kritici Bidena ili njegovih politika naglasiti da je Trump veće zlo, kao da postoji neki novinarski standard prema kojem se u člancima o politici uvijek mora ponavljati tko je „ispravan“, a tko „neispravan“. Isto tako, djelomično prekidaju praksu na webu da uz članak koji kritizira Bidena stave 2-3 koji obrađuju Trumpa. Sada je New York Times u procesu žurne de-bidenizacije „hrabro“ otišao korak dalje pa počinje objavljivati čak i komentare s zrncima zdravorazumskog cinizma o Bidenu, bez naglašavanja Trumpove neprikladnosti. Za primjer donosimo žaoke dugogodišnje dopisnice iz Washingtona, Maureen Dowd:

„Glavni dopisnik Timesa iz Bijele kuće, Peter Baker, rekao mi je da je počeo koristiti slušalice za prevođenje na inozemnim putovanjima, čak i kada je udaljen 20 stopa od predsjednika, jer jer tako dovoljno glasno može čuti Bidenovo mrmljanje… Pregledavajući Bidenove verbalne pogreške u svojoj priči za Times, Shear je upotrijebio izraz: ‘Činilo se da je mislio...‘ To će biti veliki problem u budućnosti… Sada boravimo u nejasnom području onoga što je predsjednik namjeravao reći, ili onoga što je rekao nerazumljivo, pa trebamo prihvatiti tumačenje Bijele kuće“.

Nije li otužno na što je administracija Bijele kuće reducirala najvažniju liberalnu demokraciju planeta?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 21:35