AVION JE PROPAO

Otkriveno čime se bavio preminuli putnik, u avionu je bio sa suprugom: ‘Krenuli su na šestotjedno putovanje iz snova...‘

‘Dok je avion propadao čulo se užasno vrištanje i nešto što je zvučalo kao tup udarac‘, rekao je jedan od putnika

Preminuli Geoffrey Kitchen

 Facebook

U Bangkoku je održana konferencija za novinare nakon hitnog slijetanja leta aviona Singapore Airlinesa. Zbog strašnih turbulencija je jedna osoba poginula, a čak deset ih je ozbiljno ozlijeđeno, navodi se u izvješću iz Tajlanda, piše BBC.

Khaosod English, novinska kuća na engleskom jeziku sa sjedištem u Bangkoku, izvještava da je trećina ozlijeđenih putnika u vrlo ozbiljnom stanju.

Web stranica također navodi da je tajlandski ministar prometa Suriya Juangrungruangkit izjavio da se za neozlijeđene putnike brine osoblje zračne luke Suvarnabhumi.

image
/X

Kako su rekli, Singapore Airlines će poslati još jedan zrakoplov iz zračne luke Changi koji će večeras sletjeti u Bangkok.

Let Singapore Airlinesa poletio je iz zračne luke Heathrow u 22:30 u ponedjeljak navečer. Zrakoplov je 16 godina star Boeing 777.

image

Ambulantna kola dočekuju ozlijeđene putnike iz aviona

-/Afp

Podaci o letu pokazuju da je zrakoplov propao za čak 1800 metara u svega nekoliko minuta nakon prelaska Bengalskog zaljeva.

Prema riječima avioprijevoznika, na ruti je bilo velikih turbulencija, a zrakoplov je preusmjeren u Bangkok, gdje je stigao otprilike 11 i pol sati nakon polijetanja.

Singapore Airlines je potvrdio da je jedna osoba poginula u incidentu i izrazio najdublju sućut obitelji poginulog. Osoba koja je umrla bio je 73-godišnji Britanac koji je vjerojatno imao srčani udar, kažu.

Preminuli putnik identificiran je kao Geoffrey Kitchen, 73-godišnji redatelj glazbenog kazališta u Gloucestershireu, piše Daily Mail.

Preminuli je bio amaterski zaljubljenik u kazalište i redatelj

Kitchen, iz mjesta Thornbury u Gloucestershireu, bio je umirovljeni djelatnik osiguranja i amaterski zaljubljenik u kazalište. Vodio je glazbenu kazališnu grupu Thornbury, a njegovi ga prijatelji u tuzi opisuju kao ‘stvarno dobro momka‘.

Geoff je sa suprugom Lindom krenuo na šestotjedno putovanje iz snova u Singapur, Indoneziju, Japan i Australiju, kada se dogodila tragedija, piše The Sun.

Dodaje se da je na bolničkom liječenju još 30 osoba, od čega je sedam u kritičnom stanju, a vjeruje se da je među zbrinutima u bolnici i supruga preminulog redatelja. Njezino stanje nije poznato.

image

Ambulantna kola dočekuju ozlijeđene putnike iz aviona

-/Afp

Jedan putnik koji je bio na letu Singapore Airlinesa rekao je za BBC da je letjelica ‘iznenada propala‘, a turbulencije ‘bacale predmete po kabini‘.

‘Bio sam prekriven kavom‘, kaže Andrew iz Londona.

‘Tijekom nekoliko sekundi pada aviona čulo se užasno vrištanje i nešto što je zvučalo kao tup udarac.‘

Nakon što se smirilo, Andrew kaže da je uspio pomoći jednoj ženi koja je ‘vrištala u bolovima‘ i koja je imala ‘posjekotinu na glavi‘.

Andrew kaže da su putnici trenutno u posebnom dijelu zračne luke u Bangkoku.

‘Ići ću na drugi let, to su vrlo rijetke pojave‘, kaže Andrew.

image

Ambulantna kola dočekuju ozlijeđene putnike iz aviona

-/Afp

Stručnjaci za sigurnost u zračnom prometu kažu da se ozbiljne turbulencije ne mogu uvijek predvidjeti ili izbjeći, a istraživanja sugeriraju da su sve češće zbog klimatskih promjena. Međutim, smrti i ozljede koje proizlaze iz toga i dalje su iznimno rijetke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 17:20