‘PLINKING‘

Otkriveni novi detalji o tragediji: Baldwin pucao iz pištolja kojim su se ranije gađale limenke

Jedan od korištenih pištolja kasnije je predan glumcu Alecu Baldwinu, koji je ispalio smrtonosni hitac za Hutchinsovu
Santa Fe, New Mexico, SAD, Bonanza Creek Ranch
 Roberto E.Rosales/Zuma Press

Članovi filmske ekipe na setu filma "Rust" koristili su oružje s pravim streljivom i bavili se razbibrigom zvanom "plinking" satima prije nego je Halyna Hutchins ubijena, izjavila je osnivačica i izvršna direktorica The Wrapa Sharon Waxman za CNN u ponedjeljak navečer.

Jedan od korištenih pištolja kasnije je predan glumcu Alecu Baldwinu, koji je ispalio hitac koji je ubio Hutchins (42) i ozlijedio redatelja Joela Souzu, javio je The Wrap.

"Ekipa s filmskog seta ponekad vježba pucanje, a to se zove 'plinking'. Oni odlaze u ruralna područja i pucaju u limenke piva. To se izvodi s pravim streljivom. Saznali smo da su to činili i onog jutra kad je Halyna Hutchins ubijena", rekla je Waxman.

Waxman je za CNN također otkrila da je "plinking" uobičajen kada dođe do zastoja tijekom snimanja.

CNN nije mogao potvrditi izvještavanje The Wrap-a.

Producenti "Rusta" su se vratili na svoju prethodnu izjavu poslanu medijima: "Sigurnost naše glumačke ekipe glavni je prioritet Rust Productionsa i svih povezanih s tvrtkom. Iako nismo bili upoznati s bilo kakvim službenim pritužbama u vezi sa sigurnošću oružja ili rekvizita na snimanju, provest ćemo internu reviziju naših postupaka dok je proizvodnja zatvorena. Nastavit ćemo surađivati s vlastima Santa Fea u njihovoj istrazi i ponuditi usluge mentalnog zdravlja glumcima i ekipi tijekom ovog tragičnog vremena."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:56