NOVI DOKUMENTI

OTKRIVENA STROGO ČUVANA TAJNA Adolf Hitler bombardirao je kuću svog polubrata

Polubrat Adolfa Hitlera živio je u kući u Liverpoolu, pokazuju novi dokumenti, prije nego što je ta građevina sravnjena u njemačkom bombardiranju.

Novootkrivena stranica popisa stanovništva pokazuje da je Alois Hitler, polubrat njemačkog diktatora, živio u ulici Merseyside sa suprugom Bridget i novorođenim sinom 1911. godine.

Iz nepoznatog razloga navodi ime ‘Anton’, a ne svoje pravo ime ‘Alois’. Ista zgrada u kojoj su oni živjeli samo tri godine prije početka Prvog svjetskog rata, uništena je u njemačkom bombardiranju 1942. godine. I do dandanas je napuštena livada.

Alois je 1910. na natjecanju konja u Dublinu upoznao mladu Bridget Elizabeth Dowling. Pobjegli su od njezinih roditelja u London i vjenčali se 1910. godine.

Ovaj fascinantni dokument otkrio je sajt findmypast.co.uk koji se bavi genealogijom.

Alois se 1914. vratio u Njemačku i tamo oženio drugu ženu. Poslije su ga sudovi ganjali zbog poligamije.

Aloisa su na kraju Drugoga svjetskog rata uhitili britanski agenti, no pustili su ga kad su shvatili da nikad nije pristupio Nacističkoj partiji. Umro je 1956. u 75. godini. Adolf Hitler je imao i polusestru Angelu, stariju braću Otta i Gustava, stariju sestru Idu, mlađu sestru Paulu i mlađeg brata Edmunda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:26