PODIGAO TUŽBU

Otišao u kino pa razotkrio kako varaju ljude: ‘Pogledajte te čaše, izmjerio sam koliko točno stane u njih!‘

Waldrop je prevaru otkrio nakon što mu se učinilo da nema bitne razlike u količini između čaše od šest i one od sedam decilitara

Ilustrativna fotografija

 wavebreak/profimedia

Teksašanin Shane Waldrop početkom ove godine otišao je u kino, lokalni Cinemark u Grapevineu, te se, osim filmom, počastio s dva pića - sokom od šest decilitara te pivom od sedam - a oba su mu poslužili u plastičnoj čaši.

Bilo mu je malo sumnjivo - činili mu se da pivo od sedam deci zapravo nije veće od soka od šest deci pa je obje čaše odnio kući kako bi izmjerio koliko tekućine mogu maksimalno sadržavati.

Tamo se neugodno iznenadio shvativši kako čaša od sedam decilitara maksimalno može sadržavati 650 mililitara tekućine, što je značilo da ugostitelj kupcima koji naručuju sedam decilitara pića kontinuirano poslužuje pola decilitra manje, i time vara potrošače.

Fotografiju čaše možete pogledati OVDJE.

Stvarna količina

No, ovaj potrošač nije bio lijen - odmah je angažirao odvjetnika te podignuo tužbu protiv Cinemarka u kojoj sa svojim pravničkim timom tvrdi kako Cinemark sudjeluje u višegodišnjem zavaravanju potrošača, kojim krši propise.

"Ovo je posebno pogrešno jer bi piće od sedam deci potrošačima trebalo dati više nego piće od šest deci, s obzirom na to da cijena napitka izračunata na decilitar pada što veću porciju potrošač odabere. No, kako je stvarna količina pića manja, cijena za decilitar u većoj porciji na kraju ispada viša nego u manjoj", stoji u tužbi.

Waldrop, piše FOX 4, traži suđenje pred porotom te tvrdi kako se njome bori ne samo za sebe nego i za sve ostale potrošače.

Cinemark je inače lanac kinodvorana, s njih ukupno više od tri stotine, pa se postavlja pitanje upotrebljavaju li se iste čaše u svim Cinemarkovim dvoranama diljem SAD-a te koliko dugo i koliko potrošača je time bilo zakinuto kroz sve ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 07:14