VELIKI OBRAT

Osumnjičeni za ubojstvo Danke šokirao sve na saslušanju: ‘Ja tu djevojčicu nikad nisam vidio!‘

Janković je nakon dva mjeseca izbjegavanja iznošenja obrane navodno odlučio progovoriti o ubojstvu Danke Ilić

Srđan Janković dolazi na sud

 Screenshot Rts/

Saslušanje Srđana Jankovića koji je osumnjičen za ubojstvo djevojčice Danke Ilić zakazano je za danas u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, a u zgradu Tužiteljstva stigao je dvije minute pred početak saslušanja, piše Blic.

Jankovića su doveli u marici te je s lisicama na rukama i nogama uveden u zgradu Tužiteljstva.

Janković je nakon dva mjeseca izbjegavanja iznošenja obrane odlučio progovoriti o ubojstvu Danke Ilić, javlja Blic.

Međutim, kada je Janković stvarno ‘propjevao‘, svi su ostali u šoku. Ispitivanje je trajalo tri sata, a Janković je izjavio da on nije ubio djevojčicu. Štoviše, kaže da je nikada nije ni vidio!

To je za Blic potvrđeno i iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru.

- Danas, 4. lipnja 2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela, priopćili su.

Srđan Janković potvrdio je da je 26. ožujka, kada je nestala dvogodišnja Danka, bio u Banjsom polju u okolini Bora, kao i da je drugi osumnjičeni, njegov kolega iz JKP "Vodovod" Dejan Dragijević, također bio s njim. Međutim, prema riječima izvora iz tužiteljstva, Janković je negirao da je vidio Danku Ilić, a zatim i da ju je udario službenim automobilom.

„Osumnjičeni Janković je potvrdio da je tog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku s kolegom Dejanom Dragijevićem i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je vidio djevojčicu Danku Ilić, kao i to da ju je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i kazneno djelo koje mu se stavlja na teret“, kazao je izvor za portal Nova.rs.

Podsjetimo, djevojčica je nestala 23. ožujka dok je s majkom bila u Banjskom Polju na vikendici nakon čega je pokrenuta opsežna potraga.

image

Danka Ilić (lijevo); Srđan Janković i Dejan Dragijević (desno)

Ranko Šuvar/Cropix

Policija je nakon deset dana potrage uhitila dvojicu radnika JKP "Vodovod", Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, za koje sumnjaju da su djevojčicu udarili automobilom, tijelo stavili u prtljažnik i odvezli ga na deponij.

Roditelji malene Danke rekli su kako je čitava obitelj prolazila kroz emotivni pakao tijekom potrage za djetetom, ali i nakon što su saznali da je ubijena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 21:00