NA UDARU

Osumnjičeni krvnici mlade Vanje meta su gnjevnih zatvorenika: ‘Ni svi čuvari ne mogu do njih‘

Četvorki pri svakom ulasku u zatvorske prostorije ili izlasku iz njih ostali zatvorenici svašta dovikuju i udaraju po rešetkama

Ljupčo Palevski-Palčo, Velibor Manev, Vlatko Kešišev

 /Facebook

Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubojstvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, koji su pritvoreni u zatvoru "Skopje" u skopskoj općini Šuto Orizari - poznatom kao Šutka - suočeni su s revoltom - odnosno otvorenim neprijateljstvom - ostalih pritvorenika, doznaje portal Skopje1.

Naime, prilikom svakog izvođenja i uvođenja u zatvorske prostorije, ostali zatvorenici ih gledaju kroz prozore te ih dozivaju, dovikuju im, udaraju po rešetkama i psuju ih. Potvrdu tih informacija sjevernomakedonski medij zatražio je od ravnatelja zatvora Filipa Andova, koji to nije ni potvrdio ni demantirao.

Tek je istaknuo da je sigurnosna situacija pod kontrolom. Također kaže da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

"Oni su odvojeni od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Nemaju ni svi zatvorski službenici pristup njhovom prostoru. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Njih se stalno kontrolira, s obzirom na stupanj kaznenog djela, a u skladu s protokolima i zakonima", rekao je Andov za Skopje1.

image

Pančo Žežovski i Vanja Đorčevska

Društvene Mreže/

Zatočenici i zatvorenici iz Šutke zgroženi su ovim ubojstvima, navodi portal.

Trojica od četvorice osumnjičenika koji se nalaze u istom zatvoru priznali su krivnju. Oni su tužiteljici i policiji priznali koje su bile njihove uloge u svemu. Također su naveli Ljupča Palevskog-Palču kao organizatora i izvršitelja svirepog čina. Tako su izvijestili i istražni organi.

Jedini među njima, koji nije priznao krivnju niti povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, je Vanjin otac Aleksandar Đorčevski. On tvrdi da nikoga ne poznaje, niti je otkrio nekome smjer kretanja ubijene Vanje tog kobnog 27. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:17