ČUDOVIŠTE

Osudili ga na smrt zbog ubojstva i silovanja curice i dadilje, monstrum nokautirao odvjetnika!

Prije izricanja presude, Zieler se vratio na sud u nadi da će mu odobriti zahtjev za novim suđenjem
 Twitter/GageGoulding

Sudac Robert Banning osudio je Josepha Zielera za ubojstvo i silovanje 11-godišnje Robin Cornell i njezine dadilje Lise Story (32) u Cape Coralu 1990. godine. Zieleru su izrečene dvije smrtne kazne za svaku od žrtvi nakon čega je nastao kaos u sudnici, piše Fox4now.

Obitelji žrtava izjavile su da njihovi životi nisu isti otkad su se dogodila ova strašna ubojstva. Jan Cornell, Robinina majka, kaže da se mora boriti za pravdu svoje kćeri i prijateljice toliko godina nakon odvratnog zločina. Naime, napredak u znanosti o DNK doveo je do identificiranja ubojice 26 godina nakon ubojstava i silovanja.

- Nisam bila tamo te noći da ih spasim ili im barem pomognem da pobjegnu. Trebala sam biti njihov glas na ovom suđenju i nisam ih htjela iznevjeriti, rekla je Cornell.

U ponedjeljak, 33 godine kasnije, nakon godina boli, patnje i slaganja djelića priče ne bi li otkrili što se dogodilo tog jutra davnih 90-ih godina, čovjek zaslužan za dvostruko ubojstvo konačno je kažnjen.

- Sud zaključuje da je prema zakonima države Floride optuženi izgubio pravo na život, rekao je sudac Robert Branning prilikom objave presude. Odvjetnik Kevin Shirley najavio je da će se Zieler žaliti.

Državna tužiteljica Amira Fox doselila je u Cape Coral upravo kad se zločin dogodio te je na slučaju radila desetljećima. - Tad sam bila mlada tužiteljica i taj je slučaj ostao u meni sve to vrijeme. Kad sam vidjela da je pravda zadovoljena 33 godine kasnije, naježila sam se u sudnici, rekla je Fox.

Prije izricanja presude, Zieler se vratio na sud u nadi da će mu odobriti zahtjev za novim suđenjem. Sudac je zahtjev odbio i odlučio da neće poništiti Zielerovu presudu.

Kaos je izbio nakon što je svog odvjetnika udario laktom u lice. Nekoliko sekundi nakon ulaska u sudnicu, razgovarao je sa svojim odvjetnikom. Kad se Shirley nagnuo nad njega, Zieler da je laktom udario u lice. Odmah nakon incidenta zaštitari su ga oborili.

- Činilo se da ne želi da mikrofoni snime naš razgovor zbog čega je mahnuo laktom, a ja sam se sagnuo i primio udarac. Zaštitari su odmah reagirali i eliminirali prijetnju, rekao je odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:53