MAĐARSKIM PREMIJER

ORBANA NE DIRAJU KRITIKE 'Ne vjerujem nikome u Bruxellesu, nastavljamo s gradnjom zida na granici sa Srbijom!'

Hungary's Prime minister Viktor Orban arrives for an European Council summit on March 19, 2015 at the Council of the European Union (EU) Justus Lipsius building in Brussels. European leaders meet for a two-day summit likely to be dominated by Greece's cash crunch and the question of whether to extend sanctions against Russia over the crisis in Ukraine. AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER
 THIERRY CHARLIER / THIERRY CHARLIER

Mađarska ne vjeruje u europsko rješenje pitanja ilegalnih imigranata, a zid prema susjedima gradi jer je to "obveza države", rekao je mađarski premijer Viktor Orban u petak u Bratislavi na sigurnosnoj konferenciji Globsec 2015.

"Ako EU nađe neko rješenje, dobro, ali ja ne vjerujem u europsko rješenje", kazao je mađarski premijer.

"No već je danas nužno zaštititi granicu, to je obveza države. Pogotovo kad je riječ o schengenskoj, vanjskoj granici Europske unije", rekao je Orban čija je zemlja u srijedu najavila gradnju četiri metra visokog zida prema Srbiji, kako bi spriječila dotok ilegalnih imigranata, najviše s Kosova i iz Sirije.

Predstavnici Europske unije izrazili su svoje protivljenje ideji izgradnje zida, a srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će o tome razgovarati s mađarskim premijerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:31