POTRESAN SLUČAJ

'OPASNO SAM SEKSI, A LUD SAM 106 POSTO' Vraćala se kući i pričala sa sestrom: Ubojstvo studentice, koje je zgrozilo državu, počinio je - reper!

 
 Instagram, Facebook

Australska je policija uhitila muškarca zbog ubojstva 21-godišnje izraelske studenice u Melbourneu. Tijelo 21-godišnje Aiiae Maasarwe je pronađeno na sjeveru Melbournea u blizini Sveučilišta La Trobe.

Daily Mail piše da se radi o Codeyu Herrmannu, reperu koji je nekoliko sati nakon ubojstva na društvenim mrežama objavio mučnu poruku. Samo nekoliko sati nakon što je pronađeno njezino tijelo, on je na Facebooku objavio fotografiju sebe dok drži limenku Jack Danielsa, a uz nju je objavio i sliku sebe dok je bio beba i napisao 'prije i poslije'

Tjedan dana ranije je na Facebooku napisao 'Strana misteriozna djevojka. Znaš tko si'. Čak je objavio i fotomontažu tjeralice za samim sobom, a sve pod Facebook imenom Kody Wrex, koje je jedan od njegovih brojnih identiteta na društvenim mrežama. U jednoj je objavi na Facebooku podijelio i sliku na kojoj piše 'Australija je uvijek bila i uvijek će biti zemlja Aboridžina'.

Na Facebooku je pisao i o svojem mentalnom stanju: 'Za sve muškarce kojima je teško, a nemaju se kome obratiti jer nas svijet uči da skrivamo svoje emocije i da snažan zapravo znači tih', napisao je. Samoprozvani reper je pohađao Bundoora koledž do 2016. godine, a prijatelji kažu da ga se često moglo sresti u tom naselju te da se često vozio tramvajskom linijom s koje je sišla ubijena djevojka.

Neki njegovi bivši školski kolege su rekli da im se činilo kao da on uopće ne poštuje život, a dodali su i da je bio tih i povučen, ali da je često bio pod utjecajem droge i alkohola, piše Daily Mail. Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo u utorak navečer kad se Aiia tramvajem vraćala kući nakon što je gledala nastup komičara. Napadnuta je dok je na mobitel razgovarala sa sestrom.

Danas je u predgrađu Melbournea zbog toga uhićen 20-godišnjak. Tamošnja policija je ranije priopćila da ne isključuju mogućnost da je Maasarwe bila i silovana prije ubojstva. 'Naša je pretpostavka da se radi o nasumičnom napadu', rekao je inspektor Andrew Stamper. Ubojstvo je šokiralo cijelu Australiju i pokrenulo novu lavinu rasprave o nasilju nad ženama. Tisuće ljudi se zbog toga okupilo na stepenicama parlamenta u Melbourneu, ali i ispred Sveučilišta, kako bi odali počast ubijenoj djevojci.

Njezin otac Saeed Maasarwe izrazio je zahvalnost za oba okupljanja, na koja je i sam došao iz Izraela: 'Tužan sam jer je ovo posljednje mjesto na kojem je moja kći bila. Nadam se i molim se da je ona sada na nekom mjestu ljepšem od ovog, u raju', rekao je i dodao da je njegova kći bila otvorena uma i uvijek nasmijana.

Jutro nakon ubojstva, policiju je nazvala njezina zabrinuta sestra, a tada je pronađeno Aiino beživotno tijelo ispred trgovačkog centra. Sestra je alarmirala policiju jer se napad na Aiiu dogodio dok su razgovarale mobitelom. Čula je kako mobitel pada na tlo, a onda je čula i neke glasove. Nakon toga joj se sestra više nije javila. Maasarwe je na Sveučilištu u Šangaju studirala kineski i engleski jezik, a na Sveučilištu u Melbourneu je bila na studentskoj razmjeni.

'Bila je odlična studentica, puna života. Nije bila u opasnoj zemlji, a ipak se ovo dogodilo', rekao je njezin ujak za izraelske medije, prenosi BBC. Izraelsko je veleposlanstvo priopćilo da će pomoći u povratku njezina tijela u Izrael. U blizini mjesta zločina je pronađena crna kapa s natpisom '1986' i siva majica. Ti su predmeti poslani na forenzičko ispitivanje, a policija u istrazi konzultira i nadzorne kamere.

Victoria Police
Policija je objavila fotografiju Aiie Maasarwe snimljenu u noći kad je ubijena

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:41