CRVENO UPOZORENJE

Oluja Arwen prohujala Britanijom: dvoje ljudi ubilo drvo u padu, kamioni zapeli u snijegu

Meteorološka agencija Met Office kaže da je brzina dosezala 98 milja na sat u Brizlee Woodu u Northumberlandu
 Paul Ellis/AFP

Oluja Arwen pogodila je dijelove Ujedinjenog Kraljevstva s udarima od gotovo 100 milja na sat u nekim područjima, piše Sky News.

Dvojica muškaraca poginula su u padu stabala u odvojenim incidentima - jedan je poginuo nakon što mu je stablo palo na automobil u Antrimu u Sjevernoj Irskoj, dok je drugog prignječilo drvo u Amblesideu u Cumbriji.

Policija je priopćila da je 120 kamiona zaglavilo u snijegu.

Tvrtka za opskrbu strujom Northern Powergrid je priopćila da su jake oluje prouzročile nestanke struje za više od 112.000 građana, uglavnom u područjima Northumberland, County Durham i Tyne and Wear.

Rijetka, crvena meteorološka upozorenja "opasnost po život" istekla su u ranim jutarnjim satima - ali narančasta i žuta upozorenja na vjetar ostaju na snazi ​​u velikim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva.

Narančasta upozorenja koja pokrivaju sjeveroistočne obale Engleske i Škotske, te jugozapadne obale Engleske i Walesa, istekla su jutros u 9 sati.

image
Paul Ellis/AFP
image
Paul Ellis/AFP

Britancima se i dalje savjetuje da putuju samo ako je to apsolutno neophodno, a Met Office je udare tijekom noći okarakterizirao kao "štetne".

Meteorološka agencija Met Office kaže da je brzina dosezala 98 milja na sat u Brizlee Woodu u Northumberlandu.

Ceste su zatvorene u najteže pogođenim dijelovima Škotske, dok su vlakovi LNER-a sjeverno od Newcastlea također bili zaustavljeni, uz jak vjetar, jaku kišu i snježne padaline koje su stizale od petka poslijepodne.

Hladno vrijeme se očekuje na sjeveroistoku, sjeverozapadu, Yorkshireu, West Midlandsu i East Midlandsu do ponedjeljka, piše Sky News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:02