LUKSUZNI MAYBACH

Oligarh koji ne može sakriti ništa: Zaplijenili mu i automobil kojemu ne mogu ništa ni ručne bombe

Zašto mu je uopće potrebna tako visoka razina zaštite ako se vozi samo između svoje vile, plaže i noćnih klubova, pitaju se Talijani

Usmanov i Maybach

 Profimedia

Blindirani crni Mercedes Maybach S650 Guard VR10 vrijedan više od 590.000 eura, koji je konstruiran tako da izdrži napade mitraljezom i ručnim bombama, dio je imovine ruskog oligarha Ališera Usmanova koja je zaplijenjena na Sardiniji.

Zapljenu je izvršila talijanska porezna policija, kojoj su prethodne "mete" u akcijama potaknutima sankcijama EU-a protiv oligarha bile i vile te jahte u ruskom vlasništvu.

Usmanov (68), rudarski magnat porijeklom iz Uzbekistana i nekoć najbogatija osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu, već je izgubio vilu vrijednu 17 milijuna eura na Sardiniji i šest tvrtki s imovinom vrijednom 66 milijuna eura.

Talijanska porezna policija potvrdila je kako je zaplijenila luksuzni automobil Maybach, koji je 2018. kupljen na Sardiniji za više od 600.000 eura.

Prema informacijama iz Mercedesa, njihov blindirani automobil može izdržati detonaciju dvije ručne bombe istovremeno. Ako su suočeni s napadom, vozač i/ili putnici mogu pritisnuti tipku za emitiranje signala upozorenja, dok im interfonski sustav sa zvučnicima omogućuje komunikaciju s vanjskim svijetom. U vozilo je ugrađen i unutarnji dovod zraka u slučaju napada plinom, a gume su dizajnirane tako da su upotrebljive čak i kad su ispuhane.

Talijanske novine Corriere della Sera sarkastično su se zapitale zašto je Usmanovu uopće potrebna tako visoka razina zaštite ako se vozi samo između svoje vile, plaže i noćnih klubova na Sardiniji.

- Jedina eksplozivna stvar ljeti je vrućina i eventualni napadi koje organiziraju turisti koji idu prema plaži - dodaje list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 17:01