NOVA ANKETA

Oko dvije trećine Nijemaca nezadovoljno radom kancelara Olafa Scholza i njegove vlade

Scholzove socijaldemokrate, vodeću stranku vladajuće koalicije, podržava samo 19 posto građana, znatno manje nego oporbene konzervativce

Kritičari Scholzu spočitavaju manjak liderskih sposobnosti

 JENS SCHLUETER/AFP

Oko dvije trećine Nijemaca nezadovoljno je radom kancelara Olafa Scholza i njegove trostranačke vlade, najviše od početka mandata, pokazala je anketa objavljena u nedjelju.

Čak 62 posto ispitanika u anketi koju je za nedjeljno izdanje visokotiražnog dnevnika Bild izradila marketinška agencija Insa dalo je Scholzu negativnu ocjenu. U ožujku nezadovoljstvo kancelarom iskazalo je njih 46 posto.

Samo četvrtina Nijemaca smatra da dobro radi svoj posao.

Gotovo dvije trećine ispitanika nezadovoljno je i radom vlade u cjelini. U ožujku imala je podršku 43 posto Nijemaca.

Scholzove socijaldemokrate, vodeću stranku vladajuće koalicije, podržava samo 19 posto građana, znatno manje nego oporbene konzervativce, ali i SPD-ove partnere Zelene. Na parlamentarnih izborima SPD je osvojio 25,7 posto glasova, podsjeća Reuters.

Od početka mandata Scholz se morao uhvatiti u koštac s ratom u Ukrajini, energetskom krizom, visokom inflacijom i poplavama, koji su najveće europsko gospodarstvo gurnuli na ivicu recesije. Kritičari mu spočitavaju manjak liderskih sposobnosti, navodi Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:47