DRAMA U RUSIJI

Ogromna eksplozija u središtu Moskve, vatra izazvala urušavanje stambene zgrade, najmanje petero poginulih

Na fotografijama objavljenim u programu televizije vide se oblaci crnog dima koji se uzdižu visoko prema nebu

Požar u Moskvi

 Evgeny Odinokov/Sputnik/Profimedia/Evgeny Odinokov/sputnik/profimedia

Veliki požar izbio je u nedjelju u velikom skladištu cvijeća u središtu Moskve na Trgu Komsomolskaja u nedaleko od tri željezničke postaje koje rusku prijestolnicu povezuju s nekoliko većih gradova u zemlji, među kojima je i Sankt Peterburg, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.

Na fotografijama objavljenim u programu ruske televizije vide se oblaci crnog dima koji se uzdižu visoko prema nebu nedaleko od obližnjih stanica Jaroslavski, Lenjingradski i Kazanski.

Najmanje pet osoba poginulo je, a još se jedna osoba vodi kao nestala, izvijestila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na službe civilne zaštite. Sedmero radnika je spašeno iz vatrene stihije.

Vlakovi koji kreću s tih željezničkih postaja povezuju glavni ruski grad sa Sankt Peterburgom, Kazanom (700 km istočno od Moskve) i Vladivostokom na Dalekom istoku.

Požar je izbio nedugo nakon podneva po mjesnom vremenu u skladištu od opeke na dva kata, stoji u priopćenju ministarstva za izvanredne situacije.

Ubrzo je vatra zahvatila oko 2500 četvornih metara zgrade.

U međuvremenu su na mjesto nesreće poslana tri helikoptera, vatrogasni vlak i 80 spasilaca, prenosi Telegram.

Prvotna istraga pokazala je da je požar izbio poslijepodne zbog kvara na električnom sustavu grijanja skladišta cvijeća. Požar je do večeri ugašen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:36