NIJE ZNAO DA GA TRAŽE

Oglasio se mladić koji je nestao u isto vrijeme kad i Matej: ‘Šetao sam Beogradom, čak sam se i cijepio...‘

Nikakve posebne motive niti razloge zbog kojih je otišao nije iznio, osim želje da živi svoj život.

Aleksa Stanković

 Privatna Arhiva

"Rekao sam svoju odluku, želio sam otići. Nisam nestao, javio sam se", rekao je o današnjem ispitivanju Aleksa Stanković (21), mladić iz Srbije koji je jučer pronađen u Beogradu nakon potrage od mjesec dana, piše Slobodna Dalmacija.

On je nestao gotovo u isto vrijeme kad i Splićanin Matej Periš, majka Olivera je policiji u Kruševcu javila da ga nema 28. prosinca 2021. godine. Posljednji put signal njegova mobitela locirali su u Beogradu.

"Isključio sam sve profile na društvenim mrežama i odlučio život nastaviti samostalno", kaže. Mladić je ispričao da je isključio telefon, da ne želi kontakt s majkom i da uopće nije znao da ga traže.

Nikakve posebne motive niti razloge zbog kojih je otišao nije iznio, osim želje da živi svoj život. Vijesti, ističe, nije pratio, a internet je koristio zbog posla. Njegovo dovođenje u policijskom vozilu pod rotacijom i zanimanje medija ga je, kaže, zateklo.

"Šetao sam normalno u Beogradu, ulazio u trgovine, prije tri dana sam se cijepio protiv COVID-19", rekao je za Večernje novosti. Potvrdio je da ima planove vezane za Kanadu, da je ponio putovnicu i druge dokumente.

Upravo je tijekom njegova nestanka kao jedan od detalja bio i taj da su nestali njegovi osobni dokumenti. Nakon prespavane noći u smještaju koji je osigurao Centar za socijalni rad Aleksa se jutros vratio u Beograd.

"Hvala Bogu da su dijete našli! Neka slave i u ljubavi i zdravlju žive zagrljeni do kraja života tako", rekao je u emotivnoj izjavi Nenad Periš za Telegraf.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:42