PRIJETI MU ZATVOR

'ODMAH DA SI BACIO TO IZ RUKU!' Bešćutni policajci uhitili dobrotvora samo zato što je siromasima dijelio hranu

Američka policija uhitila je 90-godišnjeg humanitarca jer je dijelio hranu beskućnicima u Fort Lauderdaleu u Floridi, američkoj saveznoj državi koja zakonom zabranjuje dijeljenje obroka u javnosti.

Arnoldu Abbottu (90) prijeti 60 dana u zatvoru i globa u iznosu od 500 američkih dolara.

U trenutku kad ga je policija privela dijelio je hranu beskućnicima u lokalnom parku. Zajedno s vremešnim dobrotvorom privedena su i dvojica ministranata iz tamošnje crkve koja svakoga tjedna u svojoj kuhinji priprema stotine obroka za potrebite.

Dok su plavci odvodili bespomoćnog starca, okupljena masa uzvikivala je "Sramite se!".

- Jedan od policajaca izderao se "Baci taj tanjur odmah!", kao da u ruci držim nekakvo oružje - zgroženo je ispričao Abbott.

- To su najsiromašniji od najsiromašnijih, nemaju ništa, nemaju krov nad glavom. Kako im tako možete okrenuti leđa - dodao je.

Abbott je 1999. godine tužio grad Fort Lauderdale jer su mu vlasti zabranile da hrani beskućnike na plaži, a sud je presudio da je zabrana protuustavna. Međutim, prošlog tjedna izglasan je novi zakon koji zabranjuje dijeljenje obroka u javnosti, a isti zakon se planira uvesti u Seattleu, Los Angelesu, Phoenixu, Dallasu i Philadelphiji.

Abbott ponovno planira tužiti grad i nastaviti s dobrotvornim radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 23:31