MLADI GENIJALAC

Oboren rekord na Svjetskom natjecanju u pamćenju: Talijan u pet minuta zapamtio 630-znamenkasti broj

Muzii je bio prvi u svih deset disciplina u sklopu natjecanja MemoryXL, na kojemu je osvojio rekordna 8594 boda
Andrea Muzzi
 Andrea Muzzii/Facebook

Andrea Muzii, 21-godišnji Talijan, pobjednik je Svjetskog natjecanja u pamćenju (World Memory Championship) koje se ove godine održalo u Njemačkoj.

Među ostalim, Andrea je uspio zapamtiti 630-znamenkasti broj u roku od pet minuta, rekao je za dpa organizator natjecanja Steffen Buetow, dodavši da će, potvrdi li se i službeno to značiti da je oborio svjetski rekord.

Muzii je bio prvi u svih deset disciplina u sklopu natjecanja MemoryXL, na kojemu je osvojio rekordna 8594 boda, što ga je svrstalo u sam vrh među 1700 natjecatelja, rekao je Buetow.

Natjecanje je ove godine održano u istočnonjemačkom gradu Torgelowu.

Svjetsko prvenstvo u pamćenju organizirano je natjecanje koje se kontinuirano održava od 1991. godine, s izuzetkom 1992.

Sudionici nastoje zapamtiti što više informacija u određenom razdoblju u deset različitih disciplina, među kojima je pamćenje brojeva u roku od jednog sata, pamćenje brojeva u roku od pet minuta, povijesni datumi u pet minuta, pamćenje nizova riječi, pamćenje binarnih znamenki u roku od trideset minuta ili pamćenje redoslijeda pomiješanog špila igraćih karata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2022 00:10