ALARMANTNA SIMULACIJA

Objavljene snimke kineske vojne vježbe, svi su zabrinuti: ‘Pa pogledajte što gađaju, oni stvarno misle ozbiljno!‘

Satelitske snimke otkrile su pomalo jezivu vježbu kineske vojske

Satelitska snimka uništavanja modela američkih zrakoplova

 Swns/swns/profimedia

Trenutak u kojem Kina vježba dizanje u zrak američkih borbenih zrakoplova vrijednih 78 tisuća funti u hladnoj vojnoj vježbi

Najnovija kineska vojna vježba, otkrivena putem satelitskih slika, pokazuje jezivu praksu dizanja u zrak modela američkih borbenih zrakoplova u udaljenoj pustinji.

Satelitske snimke nastale 29. svibnja otkrile su pomalo jezivu kinesku vojnu vježbu, tijekom koje je kao demonstracija vojne moći simulirano uništavanje američkih borbenih zrakoplova od kojih svaki vrijedi 90-ak tisuća eura. Snimke su snimili Airbusa i Google Earth, a prikazuju makete američkih borbenih zrakoplova F-35 i F-22 u udaljenom pustinjskom području na sjeverozapadu Kine.

image
/ Swns/swns/profimedia// Swns/swns/profimedia

Snimke ukazuju na to da su mnoge od ovih lažnih letjelica dignute u zrak, a na obližnjoj pisti vidljivi su tragovi paljevine i krateri od eksplozije bombe.

Fokus na suzbijanje najnovije američke tehnologije

Satelitske snimke, koje prikazuju makete aviona i posljedice očiglednih eksplozija, svjedoče o fokusiranosti Kine na vježbe suzbijanje najnovije američke vojne tehnologije. Na poprištu vježbi nalaze se razne vrste modela zrakoplova te nekoliko hangara i radarskih tornjeva, što ukazuje na sveobuhvatno i realistično okruženje za obuku kineskih snaga, kako prenosi Express.

image
/ Swns/swns/profimedia// Swns/swns/profimedia

Ove snimke, kako piše The Economic Times, pokazuju da Kina ozbiljno shvaća mogući ratni scenarij i da je spremna ciljati i uništiti američke lovce u slučaju stvarnog razvoja događaja.

Snimke su nastale nakon što je Sjeverna Koreja testirala dvije balističke rakete u ponedjeljak, ali je jedna od njih vjerojatno letjela neispravna, priopćila je južnokorejska vojska, dan nakon što je Pjongajng najavio "ofenzivne i snažne" odgovore na novu američku vojnu vježbu s Južnom Korejom i Japanom.

Sjevernokorejske prijetnje

Načelnik združenog naveo je u priopćenju da su projektili lansirani u razmaku od 10 minuta u smjeru sjeveroistoka iz grada Jangyon na jugoistoku Sjeverne Koreje. Rečeno je da je prva raketa letjela 600 kilometara, a druga 120 kilometara, ali nije rečeno gdje su pale. Sjeverna Koreja uobičajeno probno ispaljuje projektile prema svojim istočnim vodama, ali udaljenost leta druge rakete bila je prekratka da ih vode.

image
/ Swns/swns/profimedia// Swns/swns/profimedia

Južnokorejski su mediji, pozivajući se na neidentificirane južnokorejske vojne izvore, izvijestili kako je velika vjerojatnost da se drugi projektil srušio u kopnenom području Sjeverne Koreje. U izvješćima se navodi da je prvi projektil pao u vode kod istočnog grada Chongjina.

Lansiranja su uslijedila dva dana nakon što su Južna Koreja, SAD i Japan okončali svoje nove trilateralne vježbe u regiji. Posljednjih su godina te tri zemlje proširile svoje trilateralno sigurnosno partnerstvo kako bi se bolje nosile s rastućim nuklearnim prijetnjama Sjeverne Koreje i sve većim samopouzdanjem Kine u regiji.

image
/ Swns/swns/profimedia// Swns/swns/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:42