STRAŠAN ZLOČIN

Obitelj Đokić likvidirao je njihov rođak, a onda za ubojstvo pokušao okriviti - vlastite sinove!

Ubojstvo je počinjeno na posebno okrutan način tako što je Džonić prvo ubio Gordanu Đokić dok su njezina kći i muž to gledali
Goran Džonić
 Facebook

U Srbiji je uhićen osimnjičeni za ubojstvo obitelji Đokić, a javnost je šokirana saznanjem da se radi o rođaku ubijene obitelji, Goranu Džoniću, inače umirovljenom vatrogascu koji je s obitelji Đokić, koliko je poznato, bio u dobrim odnosima, piše Nova.rs.

Kako doznaje Blic.rs, Džonić (52) je kobne noći svoje rođake, obitelj Đokić, Gorana, Gordanu i Lidiju, presreo na skuteru te ih na zasad neutvrđeni način namamio ili prisilio da ga prate u udaljeni dio sela Moravac gdje ih je ubio, a njihova tijela zapalio.

Ubojstvo je počinjeno na posebno okrutan način tako što je Džonić prvo ubio Gordanu Đokić s dva hica - jednim u grudi, a drugim u glavu, dok su njena kći Lidija i suprug Goran to gledali. Potom je likvidirao i Lidiju, a tek na kraju svog rođaka Gorana.

Tijela obitelji je potom polio benzinom koji je ranije donio i pripremio te ih onda zapalio. Kada su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti, Džonić ih je odvukao u šikaru, prekrio granjem i ostavio.

Zatim je njihov automobil odvezao je desetak kilometara dalje te ga zapalio, kao i svoj žuti skuter.

Džonić i Đokićevi, koliko je poznato, prije nisu imali nesuglasica i živjeli su međusobno udaljeni tek nekoliko kuća.

No priča ima i nevjerojatan nastavak, jer je Džonić, prema pisanju srpskih medija, pokušao za okrutno obojstvo okriviti vlastite sinove. Džonić je policajce uvjeravao da on nije ubojica i da su zločin počinila njegova dva sina. Međutim, obojica sinova, jedan vatrogasac, a drugi zaposlen u Vojsci Srbije, prošli su poligraf.

Pretragom imanja jednog od Džonićevih sinova, policija je u dvorištu pronašla zakopanih 43.000 eura za koje se sumnja da je dio novca otet ubijenoj obitelji.

Inače, prema neslužbenim informacijama, Džonić je često prao Goranov automobil, jer ovaj nije imao povjerenja u radnike autopraonica s obzirom da je u vozilu imao sef gdje je držao novac iz mjenjačnica koje je posjedovao. Džonić je tako točno znao gdje se sef nalazi i da u njemu Đokić drži novac.

Džonićeva supruga šokirana je sumnjom da je njen suprug ubio svoje rođake, ali i činjenicom da je zločin pokušao pripisati svojoj djeci.

Podsjetimo, Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25), oteti su, brutalno ubijeni i spaljeni u noći 26. rujna nakon što su nakon večere kod Goranove majke, krenuli kući u Aleksinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:23