KANDIDIRAT ĆE SE

OBAMA NAHVALIO HILLARY 'Ona bi bila sjajna predsjednica'

TO GO WITH AFP TEXT BY Pierre-Henry DESHAYES - (FILES) A picture taken on May 14, 2014 shows former Secretary of State Hillary Clinton waiting to speak at the World Bank in Washington, DC. AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI
 BRENDAN SMIALOWSKI

Američki predsjednik Barack Obama ustvrdio je u subotu kako bi bivša državna tajnica Hillary Clinton bila odlična predsjednica SAD-a.

Obama je to rekao na konferenciji za novinare prilikom summita u Panami, uoči očekivanog objavljivanja njezine kandidature za Bijelu kuću 2016.

"Bila je značajan kandidat 2008. godine, podržavala me na izborima, bila izvanredna državna tajnica, ona je moj prijatelj", rekao je Obama. "Mislim da bi bila odlična predsjednica", dodao je.

Rekao je kako očekuje da će biti jasna u svojim vizijama kako bi zemlja dalje napredovala, a pohvalio je i njezine sposobnosti kao vrhunske američke diplomatkinje.

Hillary Clinton namjerava na video snimci, putem društvenih mreža, tražiti nominaciju Demokratske stranke, a potom će održati manje skupove u Iowi i New Hampshireu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:41