STRAVA U OKLAHOMI

Novo krvoproliće u SAD-u: Četiri osobe mrtve nakon pucnjave u bolnici, među njima i napadač

Napadač ima između 35 i 40 godina, a napad se odvijao i na drugom kate bolnice, na odjelu ortopedije.

Policija na mjestu masovne pucnjave ispred bolnice u Tulsi

 AFP

Najmanje su tri osobe ubijene u srijedu u pucnjavi u bolnici u Tulsi, u saveznoj državi Oklahomi, na jugu Sjedinjenih Država, priopćila je tamošnja policija koja dodaje da je napadač mrtav.

"Možemo potvrditi da su četiri osobe mrtve, među njima napadač" u pucnjavi u Bolnici svetog Franje, objavila je lokalna policija na Twitteru.

Ranije je bila izvijestila da je "tijekom poslijepodneva" intervenirala nakon što je "muškarac s puškom" ušao u bolničku zgradu.

"Policajci trenutačno provjeravaju sve prostorije u zgradi, ali i izvan nje kako bi otklonili eventualnu prijetnju", dodaje u priopćenju u kojemu navodi da je "više od 10 osoba ranjeno, ali da nitko nije u životnoj opasnosti".

Napadač se ubio, rekao je za lokalnu televiziju gradski vijećnik Jayme Fowler. "Tri nedužna prolaznika izgubila su život", dodao je.

image

Krvoproliće u Oklahomi

AFP
image

Krvoproliće u Oklahomi

Elizabeth Buchner/AFP

Policija je izvijestila da još uvijek neće iznositi identitet napadača zbog istrage koja je u tijeku. Zamjenik policije u Tulsi Eric Dalgleish izvijestio je novinare da napadač ima između 35 i 40 godina. Također je rekao da se napad između ostalog dogodio na drugom katu zgrade na odjelu ortopedije.

Motiv i okolnosti krvoprolića zasad su nepoznati. Zasad neimenovani napadač imao je uz sebe i pušku i pištolj, priopćila je policija.

Američki predsjednik Joe Biden obaviješten je o pucnjavi, priopćila je Bijela kuća koja dodaje da pomno prati situaciju i da je mjesnim vlastima ponudila svu potrebnu pomoć.

Pucnjava se događa tek nešto više od tjedan dana nakon pokolja u školi u Uvaldeu, u Teksasu, gdje je 18-godišnjak ubio 19 djece i dvije učiteljice.

Masovne pucnjave na javnim mjestima pošast su koju američke vlasti dosad nisu uspjele zaustaviti.

image

Krvoproliće u Oklahomi

J Pat Carter/AFP
image

Krvoproliće u Oklahomi

J Pat Carter/AFP
image

Krvoproliće u Oklahomi

J Pat Carter/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:03